Vegan pindakaas koekjes

Ben jij ook zo onwijs dol op pindakaas? Wij in ieder geval wel! Het liefst smeren wij het overal op en doen we het overal in. Deze overheerlijke vegan pindakaas koekjes waren dus ook zo bedacht, uitgeprobeerd, verbeterd en goedgekeurd. We bakken ze zelf regelmatig en het blijft keer op keer smullen. De chocolade die erdoorheen zit, maakt het extra lekker. En ja, uiteraard hebben we gekozen voor een chocolade die echt vegan is. Zo kan iedereen van deze heerlijke pindakaas koekjes genieten.

7
Porties
10 minuten
bereiden
17 minuten
oventijd
kcal

Lot Beukers

Vegan pindakaas koekjes

Ingredienten

  • 175 gram banaan (zo rijp mogelijk)
  • 50 gram plantaardige eiwitpoeder vanillesmaak
  • 35 gram kokosmeel
  • 30 gram pindakaas met nootjes
  • 10 gram pure of witte chocolade (vegan)
  • 2 gram bakpoeder
  • snufje zout

aan de slag

De vegan pindakaas koekjes worden alleen echt goed knapperig als je de plantaardige versie van de producten kiest.

  1. Verwarm je oven voor op 170 °C (hetelucht) en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spray deze nog even in met wat bakspray.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes. Wil je echt vegan pindakaas koekjes maken? Let er dan goed op dat de chocolade echt plantaardig is. Niet iedere chocolade is vegan.
  4. Pak een mengkom of schaal en prak daarin de banaan goed fijn. Het is het makkelijkst om een goed rijpe banaan te gebruiken. Hij mag zelfs al wat bruiner zijn, want dan zijn ze ook lekker zoet.
  5. Voeg daar het eiwitpoeder en kokosmeel aan toe en meng dit door elkaar.
  6. Zodra je dit gedaan hebt, doe je daar de overige ingrediënten bij.
  7. Prak en meng tot het allemaal gelijkmatig verdeeld is en je een dik beslag hebt. Verdeel dit vervolgens op je bakplaat in 7 koeken.
  8. Schuif de aanstaande vegan pindakaas koekjes met chocolade in het midden van je oven en bak ze mooi bruin in ongeveer 18 minuten.  

Extra tip: de vegan pindakaas koekjes worden nog lekkerder als je extra nootjes toevoegt!

Dit is een recept uit

The Best of Beukers

Meer info

Meer recepten