1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Ik bak in een heteluchtoven en heb daar ook de temperatuur op gebaseerd. Check jouw oven van tevoren om de juiste standen te bepalen.
  2. Zorg dat de eiwitten op kamertemperatuur zijn en klop deze in een vetvrije kom mooi  tot een luchtig geheel. Let op: het is echt belangrijk dat de kom vetvrij is, anders worden je eiwitten niet zo mooi luchtig, hoe lang je ook klopt. Het opkloppen van het eiwit is geen bittere noodzaak, maar het zorgt er wel voor dat de romige vanillecake extra luchtig wordt en meer volume krijgt. Worden de eiwitten toch niet luchtig? Mik ze dan niet in de prullenbak, maar gebruik ze gewoon voor jouw dreamy creamy cake.
  3. Gooi de overige ingrediënten in een blender en mix tot het beslag egaal is geworden.
  4. Doe vervolgens de opgeklopte eiwitten er voorzichtig bij en roer dit rustig door elkaar met een spatel. Giet het beslag in een siliconen cakevorm van +- 15 cm en plaats deze op het rooster in het midden van je oven.
  5. Bak romige en gezonde vanillecake af in ongeveer 45 minuten. Open tussendoor niet de oven, want dan zakt hij weer in! Is het piepertje gegaan? Dan check je met een sateprikker of hij gaar is. De gezonde cake is romig en hoort niet kurkdroog te worden. Gluten zorgen normaliter voor de luchtige structuur. Aangezien dit recept glutenvrij is, zal de cake ook niet zoveel rijzen.

Vind je dit recept om je vingers bij af te lukken? Lucky You! Lot Beukers heeft namelijk een kookboek vol met gezonde recepten vol extra eiwitten en goede macro’s. Je koopt Bakken met Beukers via onze webshop.