Inspiratie

De eerste stap in succesvol gewichtsverlies

Succesvol gewicht verliezen is iets waar veel vrouwen mee bezig zijn. Het betekent vaak een enorme stap naar een gezonder leven. Maar het zit 'm niet alleen maar in de gebruikelijke ingrepen als meer bewegen en minder calorieën eten. Juist ook je mindset speelt een belangrijke rol bij het afvalproces.

Wat moet je doen voor succesvol gewichtsverlies?

We kennen allemaal de principes rondom succesvol gewichtsverlies wel. Als je minder eet dan dat je verbruikt, val je (over het algemeen) af. Deze negatieve balans zorgt ervoor dat je kilo's kwijtraakt en dit geeft jou een gevoel van euforie. Yes! Dit is precies zoals jij het in gedachten had. Week na week ga je met veel plezier, en soms wat gezonde tegenzin, naar de sportschool. Je hangt aan de gewichten, bent bezig op de spinfiets en in je pauze loop je een extra rondje buiten. Daarnaast let je op wat je eet. Je maakt het jezelf gemakkelijk met lekkere recepten en doordat je in een goede flow zit, kost het jou ook geen moeite om standvastig te blijven op feestjes.

Met andere woorden: je gaat ontzettend lekker!

Succesvol gewichtsverlies en mindset - ze gaan hand in hand

Maar dan komt er een moment dat het afvalproces stagneert. 'Het leven' loopt niet zo lekker. Je had het succesvolle gewichtsverlies aardig onder de knie, maar nu gaat het niet meer zoals gepland. Voordat je het doorhebt, glijd je weer langzaam af naar het graaien in de koekjeslade en het snaaien terwijl je op de bank tv kijkt. Shit, weer een mislukte poging...

Dit is ontzettend herkenbaar voor heel veel vrouwen en tegelijkertijd ook heel goed te voorkomen. Want voordat jij aan de slag gaat met het bepalen van je doelen en het maken van een planning, moet je eerst nog iets heel belangrijks doen. Namelijk ervoor zorgen dat je gelooft in jezelf. Als je er niet van overtuigd bent dat jij helemaal zelf voor succesvol gewichtsverlies kan zorgen, dan zal het je ook niet lukken.

De eerste weken zit je vol goede moed en vliegen de kilo's er vanaf. Maar daarna komt het punt dat het ook weleens tegen kan zitten. En juist dan moet jij jouw mindset op orde hebben. Dit is het moment om tegen jezelf te zeggen dat je in jezelf gelooft en een afspraak met jezelf hebt.

De eerste stap

De eerste stap wanneer je wil afvallen is dus niet het maken van een eetschema, het aanmelden bij de sportschool of het zoeken van een wandelmaatje. De eerste stap is het pakken van eigenaarschap. Jij bent verantwoordelijk voor succesvol gewichtsverlies en jij gaat dit rocken.

Als je dat op orde hebt, komt de rest vanzelf. Maar juist die eerste stap, dat eigenaarschap, gaat ervoor zorgen dat opgeven geen optie is. Dat is de methode die jou door moeilijke momenten gaat helpen.

Succesvol gewichtsverlies begint bij jezelf en wij zijn ervan overtuigd dat je het kunt. Nu jij nog.

meer blogs