Inspiratie

Dit is waarom goede (natuurlijke) zonnebrandcreme belangrijk is

Met de zon die schijnt en de temperaturen die stijgen, is het weer tijd om na te denken over goede, natuurlijke zonnebrandcrème. Over zonnebrandcrème gaan de wildste verhalen rond en het is vaak een vergeten onderdeel van huidverzorging, maar het belang ervan mag niet worden onderschat. Of je nu op het strand bent, een wandeling maakt of gewoon buiten bent, het dragen van goede zonnebrandcrème is van cruciaal belang voor het behoud van een gezonde huid. In dit artikel leggen we je uit hoe het zit.

Waarom kiezen voor natuurlijke zonnebrandcrème

Voordat we doorgaan naar de redenen waarom zonnebrandcrème zo belangrijk is, willen ook met je meedenken over de keuze voor het product. Je huid is je grootste orgaan en alles wat je daarop smeert, neemt het in zich op. Daarom is het heel belangrijk om te kijken naar welke zonnebrandcrème je precies gebruikt. Wij kiezen altijd voor een natuurlijke zonnebrandcrème zonder microplastics, chemische stoffen en andere middelen die minder goed zijn voor ons. Daarnaast zijn deze crèmes ook nog eens beter voor het milieu, 100% vegan en zit het vol met mineralen die een voedend effect hebben.

Zonnebrandcrème beschermt tegen huidkanker

Een van de meest urgente redenen om zonnebrandcrème te gebruiken, is om jezelf te beschermen tegen huidkanker. Blootstelling aan de zon, vooral aan schadelijke UV-stralen, verhoogt het risico op huidkanker aanzienlijk. Goede zonnebrandcrèmes bevatten ingrediënten die beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen, waardoor je huid wordt beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon. Vergeet niet dat je al huidschade oploopt op het moment dat je huid rood kleurt en die rode kleur ontstaat pas als je al te lang in de zon zit. Op dat moment ben je dus eigenlijk al te laat.

Naast het risico op huidkanker kan blootstelling aan de zon ook leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid. UV-stralen kunnen collageen afbreken, wat resulteert in rimpels, fijne lijntjes, en een doffe teint. Door dagelijks zonnebrandcrème te gebruiken, bescherm je je huid tegen deze schadelijke effecten en help je de jeugdige uitstraling van je huid te behouden.

Wist je dat goede, natuurlijke zonnebrandcrème zelfs kan helpen tegen verschillende soorten zonne-allergieën? Niet iedere zonne-allergie is hetzelfde, dus het is wellicht even uitzoeken wat voor jou werkt. Maar een goede crème kan helpen om het krijgen van de allergie uit te stellen of zelfs te voorkomen.

Je huid is een natuurlijke barrière

Je huid heeft een natuurlijke barrière die het beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Blootstelling aan de zon kan deze barrière beschadigen, waardoor de huid vatbaarder wordt voor irritaties, ontstekingen en infecties. Door regelmatig zonnebrandcrème te gebruiken, versterk je deze barrière en help je je huid gezond te blijven.

Natuurlijke zonnebrandcrème smeer je ook in de winter

Het is belangrijk om te onthouden dat zonnebrandcrème geen seizoensgebonden product is. Zelfs op bewolkte dagen kunnen schadelijke UV-stralen de huid bereiken en schade veroorzaken. Daarom is het essentieel om het hele jaar door zonnebrandcrème te gebruiken, ongeacht het weer. Dat betekent dat je ook in de winter lekker doorsmeert om te voorkomen dat je huid beschadigt. Wist je dat in veel natuurlijke zonnebrandcrèmes, zoals die van Thank Me Later, ook veel voedende elementen zitten? Het is dus een fantastische vervanger voor jouw, wellicht zelfs minder goede, dagcrème.

Wil jij Thank Me Later uitproberen? Met de code lotbeukers10 krijg je 10% korting + gratis verzending!

meer blogs