Lot Beukers in de media

Lot Beukers in de Meyade Curfs Show van BNR Nieuwsradio

Op 12 april 2023 was Lot Beukers te gast in De Meyade Curfs Show, een podcast gemaakt voor BNR Nieuwsradio. In de afleveringen neemt Meyade Curfs de luisteraars mee in zijn zoektocht naar nieuwe rolmodellen. Met als primaire vraag: wat kan Gen-Z leren en gebruiken om het beste uit het leven te halen? Het was de perfecte plek voor Lot om haar visie op gezond eten en afvallen zonder diëten te delen.

Over mindfull en mindless eten

Tijdens het gesprek komen diverse onderwerpen aan bod, zo ook mindfull en mindless eten. Het laatste onderwerp kaartte Meyade als eerste aan, omdat hij opmerkte dat hij zelf regelmatig wat eten in zijn mond stopt zonder dat hij daar bij stilstaat. Lot legt uit dat omschakelen van mindless naar mindfull eten heel veel bewustwording met zich meebrengt en ervoor zorgt dat je veel beter in de gaten hebt wat je nu precies binnenkrijgt.

Bij die bewustwording hoort ook het eten 'tracken'. Dit houdt in dat je bijhoudt wat je eet en hoeveel kcal dat eten bevat. Om af te vallen is het heel belangrijk dat je een negatieve energiebalans creëert, en weten wat je binnenkrijgt heeft daar grote impact op.

De aflevering met Lot Beukers en Meyade Curfs Show terugluisteren?

Dat kan! Je vindt de interessante en informatieve aflevering terug op Spotify. Ook zijn diverse fragmenten terug te zien op het Instagramkanaal van Meyade Curfs en Lot Beukers.

meer blogs