Bij de macro’s van de eiwitrijke brownies hebben wij de witte chocolade ook berekend. Je kan er uiteraard voor kiezen om dit weg te laten. Hierdoor zijn de macro’s wel iets anders.

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden (hetelucht)
  2. Pak een mengkom en doe daar de kristal sweet, cacao, volkorenmeel en baking soda in. Meng goed door elkaar en zet even aan de kant.
  3. Pak een bordje en doe daar de chocolade in. Hak het in stukjes en verwarm au bain-marie.
  4. Voeg hier de Griekse yoghurt en het vanille aroma aan toe en meng weer door elkaar.
  5. Het chocolade mengsel doe je nu bij de kom met droge ingrediënten. Roer het goed door elkaar en voeg als laatste de melk toe.
  6. Wanneer je de witte chocolade erbij wil doen, hak je deze in stukjes en doe je dit bij het beslag.
  7. Meng alles nog één keer door elkaar en verdeel het beslag over zes muffin vormpjes.
  8. Schuif de brownies in het midden van je oven en bak af in ongeveer 25-30 minuten!

Als je de proteine brownies nog warm eet, zijn ze lekker zacht van binnen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen ze af te laten koelen en dan aan te vallen. Zelfs invriezen is een mogelijkheid, zodat je altijd een gezonde snack achter de hand hebt.

Wanneer je de code ‘LALALOT’ gebruikt krijg je korting op je eerste bestelling bij Steviala. De code ‘beukie’ zorgt ervoor dat er bij jouw bestelling bij Personal Protein altijd een gratis proteïne bar in je winkelmandje belandt.

Wil je vaker op deze voedzame manier snacken? De kookboeken van Lot Beukers staan vol met geweldige recepten die ook nog eens low cal zijn. Je vindt ze in onze webshop.