1. Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht).
  2. Marineer de gamba’s voor minstens 15 minuten in de pesto en geperste knoflook.
  3. Bak de garnalen met marinade totdat ze roze zijn. Ze gaan daarna nog in de oven, dus bak ze niet te lang. Garnalen kunnen dan wat droog worden en dat is natuurlijk zonde.
  4. Bestrijk je lavash brood (flatbread) met geitenkaas en besprenkel met peper naar smaak. Mocht je niet zo goed op geitenkaas gaan, kun je het vervangen voor Eru balans belegen.
  5. Snijd de prei in ringen en verdeel de groente en kappertjes over de bodem.
  6. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn. Doe dit ook met de bosui.
  7. Top de pizza af met de rode peper en bosui. Verdeel vervolgens je gamba’s erover en bak af in ongeveer 8 minuten.

De belofte ‘om je vingers bij af te likken’ was helemaal terecht, toch!? Wij maken dit heerlijke flatbread met garnalen, prei en rode peper regelmatig en iedere keer genieten we er onwijs van. Meer vind dit soort heerlijke recepten vind je in de kookboeken van Lot Beukers. Kan je wel wat dagelijkse inspiratie gebruiken? Volg dan Lot Beukers via Instagram!