Flatbread met garnalen, prei en rode peper

Bij sommige combinaties weet je direct dat het liefde op het eerste gezicht is. De smaken vullen elkaar perfect aan en... de macro's zijn ook nog eens goed! Dat is bij dit heerlijke flatbread belegd met garnalen, prei en rode peper het geval. Om je vingers bij af te likken! Het staat in een handomdraai op tafel en het past ook nog eens binnen een gezond eetpatroon. Het originele recept is met geitenkaas, maar dit kan je makkelijk vervangen door een spread als je daar niet zo van houdt. Wanneer ga jij deze lekkere flatbread met garnalen, prei en rode peper maken? 

2
Porties
30 minuten
bereiden
8 minuten
oventijd
184
kcal
Vetten 6,9 gram | Eiwitten 21,5 gram | Koolhydraten 11,2 gram

Lot Beukers

Flatbread met garnalen, prei en rode peper

Ingredienten

  • 1 Joseph’s lavash bread
  • 40 gram Chavroux geitenkaas of Eru balans belegen
  • 10 gram groene pesto
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram gepelde gamba’s
  • 30 gram prei
  • 10 gram kappertjes
  • 1 kleine milde rode peper
  • 10 gram bosui

aan de slag

  1. Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht).
  2. Marineer de gamba’s voor minstens 15 minuten in de pesto en geperste knoflook.
  3. Bak de garnalen met marinade totdat ze roze zijn. Ze gaan daarna nog in de oven, dus bak ze niet te lang. Garnalen kunnen dan wat droog worden en dat is natuurlijk zonde.
  4. Bestrijk je lavash brood (flatbread) met geitenkaas en besprenkel met peper naar smaak. Mocht je niet zo goed op geitenkaas gaan, kun je het vervangen voor Eru balans belegen.
  5. Snijd de prei in ringen en verdeel de groente en kappertjes over de bodem.
  6. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de peper fijn. Doe dit ook met de bosui.
  7. Top de pizza af met de rode peper en bosui. Verdeel vervolgens je gamba’s erover en bak af in ongeveer 8 minuten.

De belofte 'om je vingers bij af te likken' was helemaal terecht, toch!? Wij maken dit heerlijke flatbread met garnalen, prei en rode peper regelmatig en iedere keer genieten we er onwijs van. Meer vind dit soort heerlijke recepten vind je in de kookboeken van Lot Beukers. Kan je wel wat dagelijkse inspiratie gebruiken? Volg dan Lot Beukers via Instagram!

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten