Fusilli con polpette

Pasta is de perfecte manier om tijdens het avondeten extra groenten binnen te krijgen. Niet alleen in de saus, maar ook in de pasta zelf! Bij deze heerlijke fusilli con polpette hebben we namelijk gekozen voor pasta gemaakt van... erwten! Net zo lekker, maar dan met meer vezels en andere goede eigenschappen. Wij weten zeker dat je na deze heerlijke fusilli con polpette niet meer voor een andere pastasoort kiest.

1
Porties
15 minuten
bereiden
oventijd
483
kcal
vet 11,4 / eiwit 36,3 / koolhydraten 52,3

Lot Beukers

Fusilli con polpette

Ingredienten

  • 50gr groene erwten fusilli
  • 100 gr Grand’Italia Sugo casa Tradizionale pastasaus
  • 100gr vegetarische balletjes
  • 40 gr rucola
  • 100 gr rivolo cherrytomaatjes
  • 25 gr Apetina Original witte kaas 50% minder vet
  • 1 teen knoflook
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • PAM spray (of andere spray om je pan in te vetten)

aan de slag

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook en bereid de groene erwten fusilli zoals beschreven staat op de verpakking. Bespray vervolgens een pan of de bakvorm van de airfryer. Vanwege de macro's hebben wij voor de PAM spray gekozen, maar je kan uiteraard ook een andere vorm (of helemaal niets) gebruiken. Bak de vegetarische balletjes tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  2. Bak je ze in de pan? Voeg dan een gesneden of geperste teen knoflook toe. Daarna volgt de pastasaus. Vervolgens kan je naar eigen smaak peper en zout toevoegen.
  3. Bak je de vegetarische balletjes in de airfryer? Bereid de knoflook en de saus dan in een andere pan.
  4. Roer vervolgens de pasta door de saus heen, zodat alle smaken van de fusilli con polpetta worden opgenomen. Daarna tof je het heerlijke gerecht af met de rucola, basilicum, gesneden tomaatjes en de fetakaas.

Geniet ervan!

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten