Gegratineerde aardappels uit de oven - zelf maken - Lot Beukers

Aardappels zijn een zeer veelzijdig product, je kan er werkelijke alle kanten mee op. Gekookt voor in de stamppot, gebakken, als patatjes uit de frituur of airfryer. Je kan er alle kanten mee op. Maar heel eerlijk? Onze favoriet is sowieso de combinatie met kaas. Gegratineerde aardappels uit de oven is gewoon puur genieten! Heerlijk als bijgerecht voor als je al een andere groenten en een stukje (vega) vlees of vis op tafel hebt staan. En ook wanneer je kookt voor vrienden is een ovenschotel vol met gegratineerde aardappel een dikke hit.
Type: diner
Keywords: gegratineerde aardappels uit de oven
Calories: 181
Preparation Time: 15
Cooking Time: 25
Recipe Ingredients:
- 300 gram grote aardappelen
- 10 gram geraspte cheddar
- Truffelzout
- Knoflookpoeder
- PAM spray
Recipe Instructions:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Was de aardappelen en snijd ze met schil in dunne plakken. Voor aardappel gratin kan je het beste vastkokende aardappels nemen.
- Bespray met PAM spray en besprenkel met truffelzout en knoflookpoeder. Mocht je fan van andere kruiden zijn, kan dat natuurlijk ook erop gestrooid worden.
- Leg de aardappelschijfjes naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zorg dat ze elkaar niet overlappen.
- Zet de plaat in het midden van de oven en draai de aardappelschijfjes na ongeveer 15 minuten om.
- Bak ze vervolgens nog eens af voor circa 10 minuten. Je kan ervoor kiezen om de kaas er alvast overheen te strooien, zodat deze smelt en meebakt. Maar de kaas erover heen doen als de aardappeltjes uit de oven komen, is ook erg lekker!
Aardappels zijn een zeer veelzijdig product, je kan er werkelijke alle kanten mee op. Gekookt voor in de stamppot, gebakken, als patatjes uit de frituur of airfryer. Je kan er alle kanten mee op. Maar heel eerlijk? Onze favoriet is sowieso de combinatie met kaas. Gegratineerde aardappels uit de oven is gewoon puur genieten! Heerlijk als bijgerecht voor als je al een andere groenten en een stukje (vega) vlees of vis op tafel hebt staan. En ook wanneer je kookt voor vrienden is een ovenschotel vol met gegratineerde aardappel een dikke hit.