Gegratineerde aardappels uit de oven

Aardappels zijn een zeer veelzijdig product, je kan er werkelijke alle kanten mee op. Gekookt voor in de stamppot, gebakken, als patatjes uit de frituur of airfryer. Je kan er alle kanten mee op. Maar heel eerlijk? Onze favoriet is sowieso de combinatie met kaas. Gegratineerde aardappels uit de oven is gewoon puur genieten! Heerlijk als bijgerecht voor als je al een andere groenten en een stukje (vega) vlees of vis op tafel hebt staan. En ook wanneer je kookt voor vrienden is een ovenschotel vol met gegratineerde aardappel een dikke hit. 

2
Porties
15
bereiden
25
oventijd
181
kcal
vet 6,2 gram | eiwit 4,3 gram | koolhydraten 25,8 gram

Lot Beukers

Gegratineerde aardappels uit de oven

Deze gegratineerde aardappels zijn een feest! Het is niet ingewikkeld om te maken, maar wel supersmaakvol en een echte eyecatcher wanneer je een tafel vol lekkere gerechten wil neerzetten. Wil je graag meer van dit soort recepten maken? Het kookboek Bunkeren met Beukers staat er vol mee! Je koopt het, net als alle andere kookboeken van Lot Beukers, in onze webshop.

Ingredienten

  • 300 gram grote aardappelen
  • 10 gram geraspte cheddar
  • Truffelzout
  • Knoflookpoeder
  • PAM spray

aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen en snijd ze met schil in dunne plakken. Voor aardappel gratin kan je het beste vastkokende aardappels nemen.
  3. Bespray met PAM spray en besprenkel met truffelzout en knoflookpoeder. Mocht je fan van andere kruiden zijn, kan dat natuurlijk ook erop gestrooid worden.
  4. Leg de aardappelschijfjes naast elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zorg dat ze elkaar niet overlappen.
  5. Zet de plaat in het midden van de oven en draai de aardappelschijfjes na ongeveer 15 minuten om.
  6. Bak ze vervolgens nog eens af voor circa 10 minuten. Je kan ervoor kiezen om de kaas er alvast overheen te strooien, zodat deze smelt en meebakt. Maar de kaas erover heen doen als de aardappeltjes uit de oven komen, is ook erg lekker!

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten