Dit gerecht is voor drie personen en daar zijn de macro’s ook op gebaseerd. Maak jij liever grotere porties of eet je graag een eitje extra, houd er dan rekening mee dat de macro’s veranderen. De oventijd is afhankelijk van hoe stevig jij je eitje wil. Hoe langer hij blijft zitten, hoe harder het eigeel en -wit wordt.

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd de aubergine en courgette zonder zaadlijst in blokjes. Snipper de ui. Haal de zaadlijst uit de rode peper en snijd deze fijn. Een niet al te overbodige tip: zorg ervoor dat je in de tussentijd niet in je ogen wrijft.
  3. Bespray een pan met PAM spray en fruit de rode ui met de rode peper en de uitgeperste tenen knoflook.
  4. Wok vervolgens de aubergine en courgette mee.
  5. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout, rozemarijn en basilicum. In dit recept gebruiken we fijngesneden verse rozemarijn en basilicum, want dit is het lekkerst. Uiteraard kun je ook gedroogde kruiden gebruiken. Laat het voor ongeveer 5 à 10 minuten met een deksel pruttelen en slinken.
  6. Giet nu alles in een ovenschaal, maak drie kuiltjes en breek hierin een eitje.
  7. Brokkel de feta over je schotel en zet het in de oven totdat de eieren gestold zijn. Dit is naar smaak, dus houd je oven goed in de gaten.

Dit recept staat met vele andere heerlijke gerechten in Bunkeren met Beukers, het kookboek van Lot Beukers. Wil jij vaker lekkernijen als gezonde shakshuka maken? Bestel dan snel het kookboek in onze webshop