Oreo cheesecake (maar dan gezond)

Het originele recept voor cheesecake bevat behoorlijk wat suikers en vet. Dat kan op sommige momenten best lekker zijn, maar past lang niet altijd binnen je macro's. Helemaal niet als je jouw focus hebt op succesvol gewichtsverlies. Toch trek in een fijn taartje? Kies dan voor deze gezonde Oreo cheesecake. Op het koekje na is hij zonder suiker, maar nog steeds enorm lekker. Wij weten zeker dat jij hier enorm van geniet! 

2
Porties
35 minuten
bereiden
20 minuten
oventijd
285 kcal
kcal
35,8 gram eiwitten | 13,5 gram koolhydraten | 9,2 gram vetten

Lot Beukers

Oreo cheesecake (maar dan gezond!)

Ingredienten

  • 150 gram Hüttenkase
  • 150 gram Griekse yoghurt 0%
  • 1 ei
  • 10 gram custard poeder
  • 10 gram cacao poeder
  • 15 gram Steviala Kristal sweet
  • 30 gram whey islolate van Personal Protein met cookie shot
  • 30 gram cream cheese light AH
  • 1 Oreo koekje
  • 1 gram bakpoeder
  • Snufje zout

aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 250 graden (hetelucht) en pak een blender of mixer.
  2. Doe alle ingrediënten daarin, behalve de Oreo en cream cheese.
  3. Mix tot een mooi egaal beslag.
  4. Verdeel het beslag voor de gezonde Oreo cheesecake over twee ovenvaste schaaltjes van 12 cm en bak af in ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat iedere oven anders is, dus werp af en toe een blik op de snack.
  5. Zodra ze klaar zijn, laat je ze voor een half uurtje afkoelen.
  6. Daarna schuif je ze voor 2-3 uur im de koelkast zodat ze opstijven. Ze zijn het lekkerst als ze echt goed koud zijn, dus laat ze gerust even staan.
  7. Top de gezonde Oreo cheesecake daarna af met de cream cheese en het koekje.

En daarna is het tijd om te genieten! Wil je vaker van dit soort lekkere recepten maken? Check dan snel de kookboeken van Lot Beukers.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten