Pindakaas bananenbrood

Bestaat er een betere combinatie dan pindakaas en banaan? Dat dacht ik niet. Deze overheerlijke pindakaas bananenbrood is dan ook mijn favoriete snack. Bananenbrood is gezond, lekker en een gouwe ouwe. Er zijn flink wat varianten te vinden op internet, maar geloof me: er is er niet een zo lekker als bananenbrood met pindakaas.

10
Porties
10 minuten
bereiden
60 minuten
oventijd
1479
kcal
52 gr eiwitten, 224 gr koolhydraten, 44 gr vetten

Lot Beukers

Pindakaas bananenbrood gezond

Zoals je aan de macro's kan zien, is bananenbrood met pindakaas niet het meest calorie-arme tussendoortje wat je kan kiezen. De macro's zijn flink! Maar naast veel eiwitten zitten er ook veel vezels in deze lekkere snack. Dit zorgt ervoor dat je lang een verzadigd gevoel houdt en dat een plakje genoeg is.

Je kan pindakaas bananenbrood makkelijk invriezen. Maak er plakken van voordat je het in de vriezer stopt en pak deze ook apart in. Zo kan je er gemakkelijk een portie uit pakken en heb je altijd binnen een handomdraai een fijn en gezond tussendoortje bij de hand.

Ingredienten

  • 100 gr volkoren tarwemeel
  • 50 gr speltmeel (havermeel of enkel tarwemeel kan natuurlijk ook)
  • 50 gr dadels
  • 40 gr pindakaas/pinda pasta
  • 300 gr (3 stuks) zeer rijpe bananen
  • 1 ei
  • 2 keer eiwit
  • 20 gr amandelen (andere noten mag ook)
  • 6 gr bakpoeder
  • 5 gram kaneel
  • Snufje zout

aan de slag

  1. Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.
  2. Gooi de dadels (zonder pit) in de blender. Heb je gedroogde dadels? Laat ze dan eerst even 10 tot 15 minuten wellen in warm water. Daar worden ze smeuïger van. Voeg tijdens het mixen van de dadels ook de banaan in stukjes toe.
  3. Klop in een andere kom het ei plus het eiwit tot een luchtig geheel en mix dit door het bananenbeslag.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het beslag en roer alles voorzicht door elkaar. Als laatste voeg je de amandelen toe.
  5. Persoonlijk vind ik het lekker als de cake stevig is, dus ik bak hem in 60 minuten gaar. Laat tijdens het bakken de oven dicht, om te voorkomen dat de cake instort.

Notities

Wil je het aantal vetten terugdringen? Laat de pindakaas achterwege. Het is dan weliswaar geen pindakaas bananenbrood meer, maar ook alleen als bananenbrood is het een geweldig lekkere snack!
Extra lekker! Voeg gedroogd fruit, donkere-chocoladestukjes of andere noten toe.

Dit is een recept uit

Bakken met Beukers

Meer info

Meer recepten