Pizza vitello tonnato (maar dan gezond)

Niets is zo lekker als na een lange werkdag een makkelijke maaltijd in de oven kunnen schuiven. Pizza is vaak de perfecte match, maar dan weer niet met jouw gezonde levensstijl. Daar hebben wij een oplossing voor! Deze pizza vitello tonnato voldoet aan al jouw wensen: superlekker, snel klaargemaakt en ook nog eens voorzien van flink wat gezonde elementen. 

2
Porties
10
bereiden
10
oventijd
301
kcal
vet 3,8 gram | eiwitten 26,1 gram | koolhydraten 38,8 gram

Lot Beukers

Pizza Vitello Tonnato gezond

Dit heerlijke gerecht is een parel uit het kookboek van Lot Beukers: Bunkeren met Beukers. In het kookboek vind je nog veel meer heerlijke recepten die lekker zijn, maar waarbij er ook rekening wordt gehouden met zo gezond mogelijk eten. Je bestelt het boek via onze webshop.

Ingredienten

  • 1 Magioni bodem
  • 80 gram (uitlekgewicht) tonijn op water
  • 70 gram gebraden kalfsfricandeau in plakjes
  • 10 gram rucola
  • 20 gram magere kwark
  • 10 gram kappertjes
  • 20 gram rode ui
  • Peper
  • Zout

aan de slag

De macro's van deze gezonde pizza vitello tonnato zijn gebaseerd op de helft van de pizza. Een pizza bestaat uit twee porties. Als je hem in een keer opeet (en wij geven je geen ongelijk, want zo lekker is de pizza zeker) moet je het aantal bij de macro's dus verdubbelen.

Welke Magioni pizza je kiest, is aan jou. Je hebt natuurlijk verschillende smaken en variaties, dus kies vooral de pizzabodem uit die jij erg lekker vindt.

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden en bak de bodem af in ongeveer 10 minuten.
  2. Meng ondertussen de tonijn met de kwark. Breng dit op smaak met peper en zout.
  3. Beleg de afgebakken pizza met een deel van de tonijnspread, rucola en kappertjes.
  4. Leg vervolgens de fricandeau in roosjes op de pizza en top af met de rest van de tonijnspread, ui, peper en zout.

De gezonde vitello tonnato pizza is zowel koud als warm onwijs lekker, dus kijk vooral wat er bij jou past.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten