Sticky meatballs (maar dan suikervrij!)

Zoet met hartig is altijd goed. Een heerlijke combinatie waar je ongestoord van kan genieten, mits je het goed aanpakt. Nou, dat doe je zeker wanneer je deze overheerlijke sticky meatballs maakt. Vegetarisch of van gehakt, die keuze is aan jou. Het feit blijft dat dit recept voor sticky meatballs suikervrij is èn een gegarandeerde knaller. Lekker bij een bord (zilvervlies)rijst en roerbakgroenten of als hapje op de borrelplank. 

20
Porties
20 minuten
bereiden
0
oventijd
38
kcal
vet 1,9 gram | eiwit 2,6 gram | koolhydraten 2,4 gram

Lot Beukers

Suikervrije sticky meatballs

Ingredienten

  • 75 ml suikervrije Teriyaki saus
  • 340 gram (vegetarische) gehaktballetjes
  • 1 el Steviala Ery Bronze
  • 25 gr halfvolle roomboter

aan de slag

  1. Laat de halfvolle roomboter smelten in een koekenpan. Dit kan snel gaan, dus let er goed op dat je boter niet bruin wordt.
  2. Voeg hier de teriyaki saus aan toe en vervolgens de Steviala Ery Bronze. Roer dit voorzichtig door elkaar. Voor de suikervrije sticky meatballs gebruik ik
  3. Voeg aan het mengsel de gehaktballetjes toe en verwarm even op een hoog vuur.
  4. Draai het vuur laag en laat de ballen voor ongeveer 10 minuten met een deksel op de pan sudderen. Roer af en toe door. De saus hoort in te dikken en plakkerig te worden.
  5. Roer ze, voor het opdienen, nog even om zodat alle kanten van de sticky meatballs voorzien zijn van een heerlijk laagje saus.

Vegetarisch of niet, die keuze is aan jou! Gehaktballetjes hebben iets langer de tijd nodig om te garen, waar de vegetarische balletjes vaak al voorgegaard zijn. Dat is iets waar je rekening mee moet houden.

Loopt het water je al in de mond? Dat begrijpen we helemaal! In Bunkeren met Beukers vind je nog meer van dit soort heerlijke recepten waarbij we rekening houden met jouw macro's.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten