Wij hebben dit vegetarische pitabroodje met gyros bereid alsof het een pizza is. Zo lees je het ook terug in het recept. Scheelt weer gedoe met de pita vullen en allerlei dingen die eruit vallen. Uiteraard mag jij de pita wel gewoon vullen en het op de ‘originele’ manier eten. Let er dan bij stap 1 op dat je hem opensnijdt voordat je de pita insmeert.

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden (hetelucht) en smeer de pita in met wat eiwit. Doe dit ook met de geitenkaas of smeerkaas (maar net wat je lekker vindt).
  2. Strooi er naar smaak peper en zout overheen.
  3. Snijd de prei en ui in dunne ringen en beleg hiermee de pitabodem.
  4. Bak in een pannetje met PAM spray de gyros met een teen uitgeperste knoflook kort aan.
  5. Voeg dit ook toe aan je belegde pita en bak het vervolgens voor ongeveer 8 minuten af.
  6. Top af met peterselie en de knoflooksaus.

Vind je andere ingrediënten ook heel lekker, dan is het natuurlijk zo gepiept om bijvoorbeeld de prei te vervangen voor rode ui of extra paprika toe te voegen. Zo kan je met deze vegetarische pita gyros (op een bijzondere manier!) eindeloos variëren. Het recept vind je terug in het fijne kookboek van Lot Beukers: bunkeren met Beukers. Je koopt het boek in onze webshop!