1. Verwarm je oven voor op 180 graden (hetelucht)
  2. Pak een blender of mixer en doe daar alle ingrediënten in behalve de chocolade, nootjes en 50 gram banaan.
  3. Meng kort door elkaar en giet in een kleine cakevorm. Hoe korter, hoe grover. Vind je een gladde structuur fijner, dan kan je de blender wat langer laten roeren.
  4. Hak de nootjes en chocolade fijn en doe het bij het eiwitrijke havermout bananenbrood.
  5. Roer dit vervolgens kort door elkaar en top af met de banaan.
  6. Schuif het gezonde bananenbrood in het midden van je oven en bak af in ongeveer 25 tot 30 minuten.

De macro’s zijn berekend voor het complete bananenbrood, zonder extra chocolade.

Een belangrijk weetje over eiwitrijk bananenbrood met havermout

Wist je dat je dit bananenbrood ook heel makkelijk kan invriezen? Snijd de eiwitrijke snack, zodra het is afgekoeld, in plakjes en verpak ze apart van elkaar in diepvrieszakjes. Zo kan je steeds een plakje uit de vriezer pakken. Perfect voor de snelle trek of wanneer je wat lekkers wil snoepen bij een kopje thee!

De code ‘beukie’ zorgt ervoor dat er bij jouw bestelling bij Personal Protein altijd een gratis proteïne bar in je winkelmandje belandt.

Wil je vaker op deze voedzame manier ontbijten? De kookboeken van Lot Beukers staan vol met geweldige recepten die ook nog eens low cal zijn. Je vindt ze in onze webshop.