1. Verwarm je oven voor op 230 graden (hetelucht).
  2. Pak een kom en voeg daar alle droge ingrediënten aan toe. Meng dit met een vork door elkaar, zodat er geen klonten ontstaan. Voeg een snufje peper en zout toe.
  3. Pak een tweede kom en mix daarin alle natte ingrediënten. Meng de natte met de droge ingrediënten totdat er een dikke deegachtige substantie ontstaat. Wederom uitkijken voor klontjes want die maken de gezonde kaasstengels niet lekkerder.
  4. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Je moet hierop een grote rechthoek van het deeg kunnen maken. Leg je deeg erop en smeer dit zo ver mogelijk uit. Doordat het iets uitzet in de oven, kun je het heel dun uitsmeren.
  5. Zet je bakplaat met je rechthoek van deeg voor ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten.
  6. Wanneer de korst goudbruin is, haal je hem eruit en verwijder je het bakpapier.
  7. Besmeer de bovenkant met een beetje eiwit.
  8. Besprenkel met nog meer knoflookpoeder en verdeel de geraspte mozzarella erover.
  9. Plaats de gezonde kaasstengels zonder bakpapier op een rooster en zet voor ongeveer 7 minuten in de oven, zodat de kaas kan smelten en kleuren.
  10. Top af met fijngesneden peterselie.

Koud of warm, deze gezonde kaasstengels zijn altijd om je vingers bij af te likken! Ze zijn wel het lekkerst wanneer je ze opeet als ze nog vers zijn. Invriezen en weer ontdooien zorgt ervoor dat ze wat slap kunnen worden.

Wil je meer van dit soort heerlijke en gezonde gerechten maken? Volg Lot Beukers op Instagram of bekijk een van haar kookboeken in onze kookboekenwinkel!