1. Verwarm je oven voor op 190 °C (hete lucht) en zorg ervoor dat alle koele producten op kamertemperatuur zijn.
  2. Pak een mengkom en doe daar alle droge ingrediënten in. Meng dit goed door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de natte producten toe en spatel net zo lang tot het een mooi beslag wordt. Let erop dat er geen stukjes in blijven zitten.
  4. Leg een vel bakpapier op het ovenrooster of de bakplaat. Maak van het beslag mooie, gezonde speculaas kwarkbollen. Dit gaat het makkelijkste door twee lepels een beetje nat te maken en hiermee bollen te maken. Ook kan je een (vochtige zodat het deeg er makkelijk afgaat) ijsschep gebruiken. Uiteraard mag het ook met je handen, maar dan beloven we je alvast dat het een kliederboel wordt.
  5. Bak de gezonde speculaas kwarkbollen af in 30 minuten. Houd er rekening mee dat iedere oven anders is, dus check regelmatig of het nog goed gaat daarbinnen.

De bollen zijn het lekkerst als je ze even af laat koelen voordat je ze eet. Wil je ze bewaren? Kies dan voor een luchtdichte kom. Invriezen is ook mogelijk, maar dit kan de textuur van de gezonde kwarkbollen wel iets veranderen.

Dit recept is te lekker om niet van te genieten, toch? Dat vinden wij ook! Daarom hebben we een heel boek vol met dit soort geweldige, gezonde snacks en gerechten. Je vindt Bikken met Beukers in onze webshop.