1. Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.
  2. Gooi de dadels (zonder pit) in de blender. Heb je gedroogde dadels? Laat ze dan eerst even 10 tot 15 minuten wellen in warm water. Daar worden ze smeuïger van. Voeg tijdens het mixen van de dadels ook de banaan in stukjes toe.
  3. Klop in een andere kom het ei plus het eiwit tot een luchtig geheel en mix dit door het bananenbeslag.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het beslag en roer alles voorzicht door elkaar. Als laatste voeg je de amandelen toe.
  5. Persoonlijk vind ik het lekker als de cake stevig is, dus ik bak hem in 60 minuten gaar. Laat tijdens het bakken de oven dicht, om te voorkomen dat de cake instort.

Notities

Wil je het aantal vetten terugdringen? Laat de pindakaas achterwege. Het is dan weliswaar geen pindakaas bananenbrood meer, maar ook alleen als bananenbrood is het een geweldig lekkere snack!

Extra lekker! Voeg gedroogd fruit, donkere-chocoladestukjes of andere noten toe.

Wil jij niet alleen dit gezonde recept maken, maar ook leren hoe je op een gezond gewicht kunt komen èn blijven? Download dan de gratis Beukers Brochure.