1. Snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes.
  2. Fruit de ui eerst in de pan met olijfolie/PAM spray tot het glazig is en voeg vervolgens de knoflook toe. Let erop dat de knolfook niet verbrandt, want dan smaken je vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus straks erg bitter.
  3. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door elkaar. Daarna is het de beurt aan de tomatenblokjes. Je hebt verschillende keuzes hierin, maar hoe lekkerder de tomatenblokjes, hoe lekkerder jouw saus. Het merk Mutti is een aanrader.
  4. Na de tomatenblokjes voeg je 1 eetlepel ketchup en de Italiaanse kruiden toe. Brengt de saus op smaak met zout. Tussendoor proeven vertelt je direct of er genoeg zout in zit of dat er nog iets bij kan.
  5. Laat de saus voor de vegetarische gehaktballetjes minimaal 30minuten lekker pruttelen op een laag vuurtje, roer het ondertussen af en toe door.
  6. Als de saus klaar is, voeg je de balletjes toe en roer je alles goed door elkaar.
  7. Het is tijd voor de afwerking: strooi de geraspte kaas over de vegetarische balletjes in tomatensaus en doe de deksel nog heel eventjes op de pan, zodat de kaas kan smelten. Smullen, dit!

Het is tijd om het gerecht te serveren. Doe jij dit zo uit de pan, met wat brood om te dippen of met pasta? De keuze is aan jou. Onze tip? Doe er sowieso wat lekkere verse basilicum bij.

Vind je deze heerlijke vegetarische balletjes in tomatensaus om je vingers bij af te likken? In het boek Bikken met Beukers vind je nog veel meer geweldig lekkere en gezonde recepten.