Inspiratie

Hoe snel kan je 10 kilo afvallen?

Mensen die willen afvallen, verliezen die 10 kilo liever vandaag dan morgen. We willen vaak alles snel, sneller, snelst en daar valt gewicht kwijtraken ook onder. Toch is snel afvallen niet altijd de allerbeste manier. In dit artikel leggen we je uit hoe snel je 10 kilo kan afvallen, of dit handig is en op welke manier je het ook kan aanpakken.

Kan jij niet wachten om op een gezonde en duurzame manier die (eerste) 10 kilo af te vallen? Meld je dan aan voor het Beukers Fundament!

Hoe snel kan je 10 kilo afvallen?

Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig te geven, omdat het afhangt van verschillende factoren. Maar als we kijken naar wat gemiddeld èn gezond is, dan is tussen de 0,5 kg en 1 kg per week afvallen mogelijk. Je kan dus 10 kilo afvallen in 10 tot 20 weken.

Zoals gezegd is dit voor iedereen anders. Heb je veel overgewicht, dan zal je in het begin sneller afvallen dan iemand met weinig overgewicht. In dat geval behaal je sneller die gewenste 10 kilo. Ook de snelheid van je stofwisseling speelt een rol, net zoals of je in de overgang zit en lichamelijk (en geestelijk) gezond bent.

Maar ook de grootte van het calorietekort is belangrijk. Dat tekort bereik je door een negatieve energiebalans te hanteren. Hoe groter dat tekort is, hoe sneller je afvalt. Wij raden je echter niet aan om dat gat heel groot te maken, omdat je dan aan het crashen bent en dat is geen duurzame manier van gewicht verliezen.

Hoe groot moet je calorietekort zijn om 10 kilo af te vallen?

Een calorietekort creëer je door meer energie te verbranden dan dat je binnenkrijgt met eten en drinken. Gemiddeld moet je een calorietekort van 300 tot 500 calorieën hebben om op een gezonde manier af te vallen. Als je dit lang genoeg volhoudt, verlies je vanzelf die 10 kilo.

Om uit te rekenen wat voor jou werkt, raden we je aan om gebruik te maken van Beukies Berekenmachine. Zo weet je exact hoeveel calorieën je per dag kan eten, zodat je jouw gewenste gewicht bereikt.

Duurzaam gewichtsverlies is belangrijker dan snel gewichtsverlies

Als wij de vraag krijgen van een van onze Beukers Familieleden hoe snel zij 10 kg kunnen afvallen, dan vragen wij altijd waarom het snel moet. Ze zijn immers ook niet 'snel' die 10 kilo aangekomen, waarom verwachten ze dan wel van hun lichaam dat het er in vliegende vaart weer afgaat? Je kan beter de voorkeur geven aan duurzaam gewichtsverlies. Door iedere dag een stap in de goede richting te zetten, val je langzaam maar gestaag af. Daarnaast creëer je voor jezelf een leefstijl die veel beter vol te houden is. Dit voorkomt dat je terugvalt in oude gewoontes en die afgevallen 10 kilo er juist weer aan eet.

Wil jij leren hoe je op een duurzame manier 10 kilo (en misschien nog wel veel meer verliest)? Meld je dan aan voor het Beukers Fundament! Zo bereik je stap voor stap een gezond gewicht en creëer je een gelukkig en fit leven.

meer blogs