Inspiratie

Nooit meer op dieet en toch afvallen: zo doe je dat

Nooit meer op dieet en toch afvallen, wij geloven er heilig in dat dit mogelijk is. Het grappige van veel diëten is namelijk dat zij allemaal gezien willen worden als een leefstijl, maar dat geen enkel dieet ook echt rekening houdt met jouw manier van leven. Dit zorgt er vaak voor dat het lastig is om het vol te houden en na een maand of 3 heb jij toch weer het gevoel dat jouw zoveelste afvalpoging ook mislukt is. Dat moet anders en geloof ons, dat kan ook anders. Wij leggen je in deze blog uit hoe jij nooit meer op dieet hoeft en toch kan afvallen.

Nooit meer op dieet

In deze drukke wereld waarin we altijd haast hebben, uit heel veel ongezonde voedingsmiddelen kunnen kiezen en bijna allemaal een zittend beroep hebben (en daardoor dus te weinig bewegen), is het belangrijk om te zorgen voor je gezondheid. Als je nooit meer op dieet wil, dan moet je scherp zijn op hoe je het dan wel graag voor je ziet. Ons geheim? Een levensstijl die in de kern gezond is, maar met ruimte voor af en toe een uitstapje naar iets wat je ongelooflijk lekker vindt (en dus minder gezond is). Dt klinkt misschien moeilijk, maar maak je geen zorgen, het is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Met een paar simpele, maar effectieve stappen kun jij op weg zijn naar een gezonder leven en kan je dat eeuwige diëten achter je laten.

Van ongezonde keuzes naar een stabiel gewicht en een gezond leven

Als je al langer vastzit in een ongezonde levensstijl, dan heeft het tijd nodig om de switch naar een stabiel gewicht te maken. Je bent immers ook niet in één nacht te zwaar geworden. Geef jezelf dus sowieso de tijd en de ruimte om deze omschakeling te maken. En bereid je alvast voor op dat het niet altijd over rozen zal gaan. Zoals gezegd is deze maatschappij druk, snel, gehaast en helaas ook vaak ongezond. Je komt dus genoeg verleidingen tegen. Maar wij weten zeker dat je met behulp van deze stappen die ommezwaai kan maken.

Nooit meer op dieet in 8 stappen

Vind je alle stappen in een keer doorvoeren een te grote omschakeling? Pak dan iedere week een stap aan en werk zo heel rustig toe naar een leven waarin je nooit meer op dieet hoeft.

  1. Kies voor evenwicht: Eén van de belangrijkste dingen in een gezonde levensstijl is goed eten. Zorg dat je een gebalanceerd dieet volgt met genoeg groenten, fruit, volkoren producten, mager vlees en gezonde vetten. Skip die bewerkte rotzooi, suikerbommen en transvetten. Je lichaam verdient beter, dus voed het met de juiste brandstof! Af en toe genieten van iets wat niet gezond is, mag altijd, maar hou wel rekening met de 80-20 regel.
  2. Hydrateren kun je leren: Water is het magische drankje voor een gezonde levensstijl. Zorg dat je genoeg water drinkt gedurende de dag om gehydrateerd te blijven. Het helpt je spijsvertering en het houdt je huid stralend.
  3. Kom in beweging en ga sporten! Beweging is superbelangrijk om fit te blijven en je spieren en botten te versterken. Kies een activiteit die je leuk vindt, zoals wandelen, fietsen, zwemmen of dansen, en zorg dat je minstens 150 minuten per week flink in beweging bent. Heb je een kantoorbaantje? Sta dan het liefst ieder uur op en beweeg een beetje, zodat je niet vastroest.
  4. Stress is de vijand van een gezonde levensstijl. Zoek relaxte manieren om met stress om te gaan, zoals meditatie, yoga, diep ademhalen of je favoriete hobby. Vergeet ook niet genoeg te slapen, want een goede nachtrust helpt ook enorm tegen stress.
  5. Een goede nachtrust is de sleutel tot een gezonde levensstijl. Zorg dat je zeven tot negen uur slaap per nacht krijgt. Maak je slaapkamer zen, laat die telefoon met rust en creëer een vast slaapritueel om lekker te pitten.
  6. Vermijd roken en alcohol drinken. De allergezondste keuze is natuurlijk om het helemaal niet meer te doen, maar ook in dit geval geldt: doe het met mate. Af en toe een drankje in het weekend kan geen kwaad, maar elke avond een glas rode wijn is heftig voor je lichaam en het past niet bij een gezonde levensstijl. Waarom roken niet gezond is, hoeven we je niet uit te leggen, toch?
  7. Neem af en toe een pauze. Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor ontspanning en plezier. Dus gooi af en toe je werk of verantwoordelijkheden aan de kant en doe iets waar je blij van wordt. Lees een goed boek, hang met je vrienden of doe iets anders waar je blij van wordt. Jezelf volproppen met een borrelplank hoort daar dus niet bij.
  8. Mensen zijn sociale dieren, dus zorg voor goede connecties! Bouw sterke relaties op met de mensen van wie je houdt en die jou supporter tijdens jouw avontuur naar nooit meer op dieet. Doe gezellige dingen samen en ondersteun elkaar. Sociale contacten verminderen stress, verbeteren je geestelijke gezondheid en zorgen voor geluk en betekenis in je leven. Merk je dat je omringd wordt met mensen die je juist uit je gezonde levensstijl halen? Ze zeggen niet voor niet 'waar je mee omgaat, word je mee besmet'. Je maakt het jezelf extra moeilijk als je continu geconfronteerd wordt met tafels vol chips en patatjes mayo. Zoek dan een groepje op met gelijkgestemden, zoals de Beukers Familie. Je komt terecht in een heerlijk warm bad vol motivatie en tips.

Er zijn heel veel hulpmiddelen om voor een gezonde levensstijl te kiezen, maar uiteindelijk ben jij diegene om de knop om te zetten. En kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Volg Lot Beukers dan op Instagram!

meer blogs