Lot Beukers

Ik ben Lot Beukers en het leven is een feestje.

Hoewel 'Carpe Diem' een beetje een afgezaagde credo is, moet ik eerlijk bekennen dat dit wel is waar ik in geloof. Het leven is een feestje. Elke dag wil ik er zoveel mogelijk uit halen wat erin zit en hiervan genieten. Dit is niet altijd zo geweest. Ik kende ik een periode waarin ik helemaal niet zo'n blije Beukers was. Ik sleepte toentertijd namelijk 30 kilo bovenop mijn huidige gewicht mee iedere dag en had een heel ongezonde relatie met voeding.

Ik was rupsje nooitgenoeg

Mijn maag voelde altijd als een bodemloze put; een buffettafel was niet veilig in mijn bijzijn; ik kende flinke binge aanvallen; en het enige wat mij kon troosten was eten. Natuurlijkerwijs slibde ik dicht en deze extra kilo’s kon ik maar moeilijk accepteren. Er volgde een jarenlang gevecht tegen overgewicht, waarbij daadwerkelijk elk dieet geprobeerd werd. Het mocht echter niet baten. Telkens weer viel ik terug op oude gewoontes en ik raakte de kilo’s maar niet kwijt. Opgeven was geen optie en ik was er heilig van overtuigd dat er een oplossing moest zijn.

Geen hip dieet, maar duurzame gedragsverandering

De studieboeken sloeg ik open, cursussen en opleidingen werden gevolgd: ik wilde van de hoed en de rand weten betreffende voeding. Nog steeds lees ik iedere dag artikelen die ook maar iets te maken hebben met eten. Eén ding is hierin voor mij van essentieel belang; ik ben niet op zoek naar hypegevoelig geneuzel, maar naar wetenschappelijk onderbouwde materie. Op deze manier vond ik geen tijdelijk dieet, maar heb ik voor gedragsverandering gezorgd en een passende levensstijl weten te vinden waar ik mij gezond en gelukkig bij voel. Voeding is niet langer meer mijn vijand, maar mijn passie. Ik weet als geen ander hoe mooi het kan zijn om de balans weer terug te vinden en oprecht te kunnen genieten van eten zonder schuldgevoel.

Heel Beukie bakt

Om nog steeds lekker, maar tevens voedzaam en caloriearm te kunnen eten, ben ik aan het bakken geslagen. Het begon als hobby, hetgeen ik botgevierd heb op Instagram en Facebook. Foto’s en recepten kwamen op mijn tijdlijn te staan en mijn vrienden werden er bijna gek van. Verbazingwekkend genoeg hebben onbekenden er ook lucht van gekregen en zijn mijn socials flink gegroeid! Ik kreeg veel vragen hoe ik zo ben afgevallen, waardoor ik ook een lange tijd veel anderen heb gecoacht. Helaas heb ik daar nu geen tijd meer voor, maar middels Instagram probeer ik mijn volgers op een nuchtere, begrijpelijke en “normale” wijze dingen bij te leren over een uitgebalanceerd voedingspatroon en dus leven. Want zeg nou zelf: het is toch helemaal niet fijn om al het lekkere te laten staan en diëtend door het leven te gaan?! Dit is ook helemaal niet nodig…

De boeken van Beukers

Door al ’t enthousiasme van iedereen heb ik mijn creaties laten bundelen in twee boeken: Bakken met Beukers en Bikken met Beukers. In december 2019 is mijn derde boek uitgekomen, De bijbel van Beukers, waarin ik je zal bekeren tot mijn geloofsovertuiging: de overtuiging waarin alles draait om je energiebalans… Ook staat dit boek natuurlijk weer vol met recepten. Na ieder boek zeg ik dat dit de laatste was, maar eind 2021 mag ik met trots mijn vierde boek  presenteren: Bunkeren met Beukers. In dit boek maak ik je blij met hartige lowcal en eiwitrijke recepten.

Inmiddels heb ik zo’n 65.000 exemplaren van bovenstaande boeken verkocht en zijn Bakken, Bikken en Bunkeren met Beukers na meerdere keren een nieuwe druk te hebben gehad volledig uitverkocht geraakt! Duizenden mensen genieten tot op de dag van vandaag van deze recepten en hebben hiermee hun kwaliteit van leven flink weten op te krikken. Ook passen mijn recepten in leefstijlaanpassingen waarmee grote gezondheidsvoordelen kunnen worden behaald. Zo krijg ik geregeld terug dat diabetici in remissie zijn. Iets waar ik onwijs trots op ben.

Ondanks het feit dat er nog steeds een grote vraag is naar de boeken en velen hopen op een nieuwe druk, geloof ik dat het goed is om te vernieuwen. Ik heb dan ook besloten dat deze boeken niet meer terug gaan komen. Op is op. Om echter wel aan de grote wens te voldoen, en aangezien bepaalde gerecht inderdaad onmisbaar zijn in je leven, zijn de meest gemaakte en populairste recepten in dit The Best of Beukers. Allemaal heerlijke en voedzame creaties die je iedere dag in je menu kunt verwerken, waardoor eten een feestje blijft!

Afvallen zonder bullshit

Iets meer dan een halfjaar geleden werd ik benaderd door @kosmosuitgevers en ik moet eerlijk bekennen dat ik sceptisch was. Ik heb de afgelopen jaren altijd alles precies zo kunnen doen zoals ik zelf wilde en een boek uitbrengen met een uitgeverij: dat is toch alleen maar hoofdpijn en naar hun pijpen dansen?

Niets bleek minder waar. Vanaf moment één klikte het tussen ons en de vrijheid en authenticiteit die zij waarborgen, is zo fijn! Samen hebben we één doel: Beukie bekend laten worden in heel Nederland. En dat ik een uitnodiging mag ontvangen voor het boekenbal waar ik zo graag naar toe wil! Maar voornamelijk dat nu eens écht iedereen uit die verrekte dieetcultuur komt en eetrust vindt.

In Afvallen zonder bullshit vertel ik het zoals het is: voor afvallen bestaan helaas geen toverdranken of wonderdiëten. Want elk dieet werkt wel een beetje, maar de kans op afhaken na een dag of drie is groot. Wat werkt dan wel? Een negatieve energiebalans (simpel gezegd: minder eten dan je nodig hebt) en het monitoren van je persoonlijke caloriebudget (simpel gezegd: echt bijhouden wat je eet & drinkt). Betekent dat nooit meer lekker eten? Zeker niet, want het leven is een feestje en ik laat zien dat dat zeker ook geldt voor wie graag blijvend en duurzaam op gezond gewicht blijft! Qua inhoud is dit boek precies hetzelfde als De bijbel van Beukers, maar uiteraard vind je in dit exemplaar wel weer exclusieve nieuwe recepten!

Leer de regie terugpakken over jouw leven

De afgelopen jaren heb ik een verandering doorgemaakt. Eerst focuste ik mij vooral op baksels en recepten. Ik kwam dan zelf ook bijna niet in beeld. Momenteel gaat mijn content niet alleen over voeding, maar bespreek ik alle onderwerpen die te maken hebben met het streven naar een duurzame en gezonde leefstijl. Ik vertel jou hierbij niet wat je wilt, maar wat je moet horen. Ik ontdoe mij van alle bullshit die erover gezegd wordt, want ik baseer mij enkel op wetenschappelijke bronnen. Met mijn informatie wil ik maar één ding: jou autonoom leren zijn. Dat is namelijk wat de meeste diëten en “goeroes” niet doen. Die willen dat jij afhankelijk blijft van hen en hun producten. Daar geloof ik niet in en dit is niet iets waar ik voor sta. Zo ga jij nooit zelf leren wat jij en jouw lijf nodig hebben. Dit is het belangrijkste en de meest waardevolle investering die jij jezelf kunt geven. Dat zou het gegeven moeten zijn waar iedereen naar wil streven.

Beukers Academy

En dat leer ik jou in de Beukers Academy. Dit is dé online leerschool waar jij van alles kunt leren over voeding, vitaliteit en wat ook maar te maken heeft met het nastreven van een gezonde leefstijl. Zie de Beukers Academy dus als een online schoolgebouw waarbij je verschillende klassen kunt “binnenwandelen” om hier specifieke lessen te volgen. Binnen de Beukers Academy noemen we dit ‘masterclasses’.

Naast online masterclasses bied ik ook online cursussen aan. Een cursus is groter en kent meerdere onderwerpen binnen een overkoepelend thema. Wanneer je weer de vergelijking met school wil maken, is dit een soort van “opleiding”. Deze “opleiding” behelst meerdere masterclasses die jou alles over dat thema leren wat je nodig hebt.

Wat uiteindelijk de bedoeling van de Beukers Academy is, is dat dit dé plek wordt waar jij naartoe gaat wanneer jij vragen hebt over alles wat ook maar te maken heeft met voeding, vitaliteit en een gezonde leefstijl. Binnen deze academy is er geen ruimte voor hypegevoelig geneuzel, maar vind je enkel informatie die gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde materie.

En weet je wat nou zo leuk is? Niemand verplicht jou om naar deze school te gaan! Wat ik namelijk zelf heel hinderlijk vind en waar ik obstinaat van word, is wanneer iemand mij vertelt dat ik iets ‘moet’ doen. Ik moet helemaal niets. En ik geloof ook dat ‘moeten’ niet de optimale resultaten geeft die je zou willen. En dat is dus precies waar ik wel in geloof: je wil iets. Wanneer het jouw eigen wil en motivatie - oftewel intrinsieke motivatie - is om ergens in te duiken en aan te pakken, alleen dan ga je de beste progressie boeken!

Dus ben jij klaar om jouw eigenaarschap te pakken? Ik nodig jou uit te leren wat je lijf nodig heeft, waar voeding uit bestaat en hoe je je lijf voedt in plaats van vult. Fabriceer de lekkerste creaties en ga weergenieten van al het lekkers op deze wereld zonder schuldgevoel! Zodat jij niet alleen je fysieke doel - welke deze ook mag zijn - behaalt en behoudt, maar dat jij letterlijk en figuurlijk weer heerlijk in je vel komt te zitten.

Afijn.

Blijf niet te lang hangen op deze pagina, maar neus lekker verder in de interessante blogs die ik heb geschreven, luister mijn gratis podcast voor meer informatie, bekijk vooral mijn (gratis) boeken, neem een kijkje op de Beukers Academy en volg mijn Instagrampagina voor de laatste nieuwtjes en meer content. En wanneer je verder vragen hebt, geef ook gerust een gil…

Joe!
Lot