Lot Beukers

Ik ben Lot Beukers en het leven is een feestje.

Hoewel 'Carpe Diem' een beetje een afgezaagde credo is, moet ik eerlijk bekennen dat dit wel is waar ik in geloof. Het leven is een feestje. Elke dag wil ik er zoveel mogelijk uit halen wat erin zit en hiervan genieten. Dit is niet altijd zo geweest. Ik kende ik een periode waarin ik helemaal niet zo'n blije Beukers was. Ik sleepte toentertijd namelijk 30 kilo bovenop mijn huidige gewicht mee iedere dag en had een heel ongezonde relatie met voeding.

Ik was rupsje nooitgenoeg

Mijn maag voelde altijd als een bodemloze put; een buffettafel was niet veilig in mijn bijzijn; ik kende flinke binge aanvallen; en het enige wat mij kon troosten was eten. Natuurlijkerwijs slibde ik dicht en deze extra kilo’s kon ik maar moeilijk accepteren. Er volgde een jarenlang gevecht tegen overgewicht, waarbij daadwerkelijk elk dieet geprobeerd werd. Het mocht echter niet baten. Telkens weer viel ik terug op oude gewoontes en ik raakte de kilo’s maar niet kwijt. Opgeven was geen optie en ik was er heilig van overtuigd dat er een oplossing moest zijn.

Geen hip dieet, maar duurzame gedragsverandering

De studieboeken sloeg ik open, cursussen en opleidingen werden gevolgd: ik wilde van de hoed en de rand weten betreffende voeding. Nog steeds lees ik iedere dag artikelen die ook maar iets te maken hebben met eten. Eén ding is hierin voor mij van essentieel belang; ik ben niet op zoek naar hypegevoelig geneuzel, maar naar wetenschappelijk onderbouwde materie. Op deze manier vond ik geen tijdelijk dieet, maar heb ik voor gedragsverandering gezorgd en een passende levensstijl weten te vinden waar ik mij gezond en gelukkig bij voel. Voeding is niet langer meer mijn vijand, maar mijn passie. Ik weet als geen ander hoe mooi het kan zijn om de balans weer terug te vinden en oprecht te kunnen genieten van eten zonder schuldgevoel.

Heel Beukie bakt

Om nog steeds lekker, maar tevens voedzaam en caloriearm te kunnen eten, ben ik aan het bakken geslagen. Het begon als hobby, hetgeen ik botgevierd heb op Instagram en Facebook. Foto’s en recepten kwamen op mijn tijdlijn te staan en mijn vrienden werden er bijna gek van. Verbazingwekkend genoeg hebben onbekenden er ook lucht van gekregen en zijn mijn socials flink gegroeid! Ik kreeg veel vragen hoe ik zo ben afgevallen, waardoor ik ook een lange tijd veel andere dappere strijders heb gecoacht. Helaas heb ik daar nu geen tijd meer voor, maar middels Instagram probeer ik mijn volgers op een nuchtere, begrijpelijke en “normale” wijze dingen bij te leren over een uitgebalanceerd voedingspatroon en dus leven. Want zeg nou zelf: het is toch veel te fijn om al het lekkere te laten staan en diëtend door het leven te gaan?! Dit is ook helemaal niet nodig…

De boeken van Beukers

Door al ’t enthousiasme van iedereen heb ik mijn creaties laten bundelen in twee boeken: Bakken met Beukers en Bikken met Beukers. In december 2019 is mijn derde boek uitgekomen, De bijbel van Beukers, waarin ik je zal bekeren tot mijn geloofsovertuiging: de overtuiging waarin alles draait om je energiebalans…Maar natuurlijk staat ook dit boek weer bomvol met recepten. Na ieder boek zeg ik dat dit de laatste was, maar eind 2021 mag ik met trots mijn vierde boek  presenteren: Bunkeren met Beukers. In dit boek maak ik je blij met hartige lowcal en eiwitrijke recepten.

Afijn. Blijf niet te lang hangen op deze saaie website, maar bestel vooral mijn boeken of neus lekker verder op mijn Instagrampagina! En wanneer je verder vragen hebt, geef ook gerust een gil…