De podcast zonder bullshit

In deze podcast kom je van alles te weten over voeding, beweging, mindset en zelfliefde. Zonder bullshit en gebaseerd op de wetenschap. Wellicht niet altijd wat je wilt, maar wel wat je moet horen! Meer leren? Bekijk mijn boekenwinkel, berekenmachine of haal inspiratie uit mijn blog en recepten!

Lot Beukers, wie is dat?

23/4/2023

In deze aflevering bespreekt Lot Beukers zichzelf. Wie is ze, wat doet ze en wie zit er naast d’r? Ze bespreekt haar jarenlange strijd tegen overtollige kilo’s en hoe ze deze kennis en kunde eigen heeft gemaakt, waarmee ze inmiddels vele mede beukers helpt en inspireert.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Ik eet te weinig, daarom val ik niet af!

6/5/2023

In deze aflevering bespreekt Lot Beukers samen met haar partner en tevens voeding en leefstijl coach Else Cox één van de meest genoemde reden waarom iemand niet zou afvallen! Klopt het dan je van te weinig eten niet afvalt en bestaat er ook zoiets als de 'spaarstand'?

Luister de aflevering in je favoriete app:

Calorieën tellen, wat een obsessief gedoe!

13/5/2023

Weet jij wat jouw persoonlijke energiebalans is? Weet jij überhaupt wat een energiebalans is? Lot Beukers en Else bespreken in deze aflevering wat dit precies inhoudt en hoe je daar achter kan komen. Daarnaast heeft ze het over de 'alles of niets' mindset en hoe je kunt toewerken naar zo intuïtief mogelijk eten.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Ik eet dit niet meer, want hier word je echt dik van

20/5/2023

Waarom is het toch zo dat veel productgroepen zoals bijvoorbeeld koolhydraten worden gedemoniseerd? Word je dik van koolhydraten? En wat hebben verboden producten te maken met het hebben van een ongezonde relatie met voeding? Lot en Else leggen het je allemaal uit in deze aflevering.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Morgen houd ik een cheatday...

27/5/2023

Wat je vaak hoort is dat men zegt: 'ja in het weekend heb ik dan een cheatday'. Een in de kern hele rare uitspraak en tevens een reden waarom de kans groot is dat jij je doelen niet zult behalen. Waarom dit zo is en wat je veel beter wel kan doen wordt in deze aflevering uitvoerig door Lot en Else besproken.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Waarom zou je elke dag moeten wegen?

3/6/2023

Wanneer je een fysiek doel hebt, zijn er verschillende manieren om je progressie te monitoren. Eén daarvan is de alom bekende, maar vaak gevreesde weegschaal. Voor velen een apparaat die voor frustratie zorgt, wat het bereiken en behalen van jouw doel in de weg kan gaan staan. In deze aflevering bespreekt Lot en Else bespreken hoe je de weegschaal kunt inzetten, zodat het een effectieve tool wordt om je proces bij te houden, maar ook voor rust in je hoofd zorgt.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Ik ben een emotie-eter, help!

10/6/2023

Ik denk dat het velen weleens of meerdere keren is overkomen: je wordt overvallen door een emotie, waardoor je je vergrijpt aan de eerste de beste zak chips of reep chocolade die voorbij komt. Misschien eet je ze wel allebei op, eventueel gevolgd door nog een bak ijs. Op deze manier hoop je niet te voelen waar je diep van binnen mee worstelt. Of dit nu angst, verdriet, eenzaamheid of iedere andere vorm van emotie is. Maar wat is emotie-eten precies; hoe werkt het; en hoe kom je er vooral van af? Dat leggen Lot en Else jou in deze aflevering uit!

Luister de aflevering in je favoriete app:

Onderrapportage, wat is het en wat ertegen te doen?

17/6/2023

Wil jij gewicht verliezen, maar val jij maar niet af? Dan zullen alle redenen die eraan ten grondslag kunnen liggen al wel de revue gepasseerd zijn, zoals je hormonen of een te trage schildklier bijvoorbeeld. Wat velen vaak niet noemen, maar de nummer één reden is bij tegenvallende resultaten: verborgen calorieën. Dit wordt ook wel onderrapportage genoemd. In deze aflevering vertellen Lot en Else jou wat dit precies is en hoe je ze kunt tackelen!

Luister de aflevering in je favoriete app:

Moet je sporten om af te vallen?

23/6/2023

Wanneer iemand wil afvallen, wordt er vaak gedacht dat je je ook enorm in het zweet moet werken om dit te bereiken. Gewichten wegdrukken in de sportschool of rondjes rennen in jouw wijk. Is dit ook noodzakelijk om vet te verliezen? Dat gaan Lot en Else jou in deze afleveringen eens goed duidelijk maken!

Luister de aflevering in je favoriete app:

Ik ga op vakantie, maar ik ga wel genieten!

1/7/2023

Een ontbijtbuffet, lokale lekkernijen bij de koffie, het liefst om 11.00 uur al starten met je eerste borreltje en natuurlijk uitgebreid tafelen met het liefst een toetje toe. Want ja, je bent op vakantie en dan ga je wel ‘genieten’. Maar wat is genieten? Geniet jij écht van dit alles en ook achteraf van de waarschijnlijk uitslaande weegschaal als je terugkomt? Lot en Else bespreken wat voor hen genieten op vakantie is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je geen onnodige kilo’s mee terug naar huis neemt.

Luister de aflevering in je favoriete app:

Ja maar Truus van de overkant valt meer af dan ik!

8/7/2023

Jij bent jij. Ik ben ik. Vandaag de dag vergelijken we onszelf met alles en iedereen, behalve onszelf. Dit is niet alleen zonde van je energie, maar ook nog eens heel oneerlijk tegen jezelf. Stop daarmee! Lot en Else vertellen je waarom.

Luister de aflevering in je favoriete app:

De kracht van je gedachten

14/7/2023

In de laatste aflevering van dit seizoen vertellen Lot en Else je wat het krachtigste middel is om jouw doelen te behalen en te behouden. Dit zijn namelijk je gedachten. Ofwel je mindset. Wanneer jij iets wil bereiken, is het belangrijk dat jij het écht wil. Denk jij van tevoren dat je het niet gaat lukken, of saboteer je jezelf met andere negatieve gedachten, dan ga jij het wel erg moeilijk voor jezelf maken. Maar hoe doe je dat, een krachtige mindset creëren?

Luister de aflevering in je favoriete app: