Bij het berekenen van de macro’s is het broodje waarop de kipburger ligt, niet meegenomen. Dit omdat je zelf mag kiezen op wat voor broodje jij jouw gezonde kipburger bereidt. Houd er rekening mee dat deze macro’s er dus nog bij komen.

  1. Bak de krokante kipschnitzel in ongeveer 15 minuten af in de airfryer. Mocht je ditniet hebben, kun je het natuurlijk ook met wat PAM spray bakken in een pan. Een vega(n) kipburger is vaak al voorgegaan, dus die hoef je vaak wat korter te bakken.
  2. Breng ondertussen water aan de kook en bereid je ei naar wens.
  3. Snijd de trostomaat in dunne plakjes. Doe dit ook met de helft van het gekookte ei.
  4. Meng in een klein bakje de Friteslijn, de mosterd en het limoensap tot een heerlijke dressing.
  5. Snijd vervolgens de krokante kipschnitzel in reepjes.
  6. Kies je broodje en beleg dit met de veldsla. Wissel plakjes tomaat met ei af en leg de reepjes krokante kipschnitzel erbovenop. Bestrooi met de geraspte kaas en besprenkel met peper en zout naar smaak. Top af met de dressing.

En dan is het een kwestie van… aanvallen! Deze gezonde kipburger staat binnen een handomdraai op tafel, is enorm lekker (zowel met als zonder broodje) en heeft ook nog eens goede macro’s. Bevalt dit recept je goed? Het kookboek ‘Bunkeren met Beukers‘ staat vol met dit soort heerlijke gerechten.

En wil je niet alleen maar gezonde recepten maken, maar ook leren hoe je een gezond gewicht kan bereiken en behouden? Download dan het gratis e-book van Lot: de Beukers Brochure!