Gezonde nachos

Nachos zijn geweldige comfortfood. Heerlijk als snack, maar ook een prima maaltijd als je 's avonds aan tafel schuift. Een gewone nachos schotel bevat behoorlijk wat calorieën, maar door een paar aanpassingen kan je van deze gezonde nachos ongestoord genieten als je op je macro's let. Wanneer ga jij hem maken? 

1
Porties
10
bereiden
15
oventijd
481
kcal
Eiwitten 40 gram | Vetten 21 gram | Koolhydraten 33 gram

Lot Beukers

Gezonde nachos

Ingredienten

  • 70 gr proteïne chips, smaak naar keuze
  • 40 gram geraspte kaas 30+
  • 20 gram geraspte cheddar
  • 2 tartaartjes
  • 1 rode ui
  • 80 gram
  • mais 40 gram
  • Santa Maria Salsa dipsaus 40 ml
  • crème fraîche light 50 gram
  • Jumbo Dip Guacamole Style 10 gram (een ander merk mag ook)
  • burrito seasoning mix
  • Eventueel koriander
  • PAM spray

aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht)
  2. Snipper de rode ui fijn.
  3. Bespray een pan of het airfryer mandje met PAM spray en rul het gehakt (van de tartaar) met de ui en burrito seasoning naar wens.
  4. Voeg op het laatste moment de mais toe en warm even mee.
  5. Leg de chips in een ovenschaal. Ik hebPopworks Sweet Barbecue gebruikt, maar elke andere smaak kan. Let wel op: de macro’s zullen dan veranderen!
  6. Top de chips af met kaas. Zet het in de oven totdat de kaas gesmolten is. Dit verschilt per oven, maar reken op 10 tot 15 minuten.
  7. Leg je berg gezonde nacho’s op een bord en beleg met het gehaktmengsel, de salsa, de crème fraîche en de guacamole.
  8. Garneer met koriander wanneer jij hiervan houdt.

En dan: aanvallen maar! Dit recept vind je terug in Bunkeren met Beukers. Vind je deze gezonde nachos een dikke hit en eet je graag vaker zulke gerechten? In onze webshop vind je het kookboek.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten