Yin yang cake

Heb je trek om iets lekkers te snoepen bij de koffie of thee, maar wil je echt eens iets anders proberen? Kies dan voor deze heerlijke Yin Yang cake. De naam verraadt de kleuren natuurlijk al een beetje: het is een combinatie van lekkere lichte cake en een fijne chocolade variant. De macro's van de Yin Yang cake zijn perfect en door de extra toegevoegde Whey poeder krijg je ook nog eens extra eiwitten binnen. En geloof mij maar: daar proef je helemaal niets van.

10
Porties
15 minuten
bereiden
34 tot 38 minuten
oventijd
69
kcal
Vet 1,6| Eiwitten 8,5 | Koolhydraten 4,1 | Vezels 2

Lot Beukers

Yin yang cake

Ingredienten

  • 55 gr whey van cookie
  • 30gr havermeel
  • 20gr kokosmeel
  • 30gr suikervervanger
  • 1gr zout
  • 5gr bakpoeder
  • 6ml Dr Oetker amandelaroma
  • 75gr eiwit (dit komt neer op drie eieren)
  • 210gr magere kwark
  • 24gr cacaopoeder

aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 190°C en zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  2. Pak een mengkom en doe daar de Whey, havermeel, kokosmeel, suikervervanger, zout en het bakpoeder in. Meng dit goed door elkaar. Zodra je hiermee klaar bent, doe je het eiwit, de kwark en het amandelaroma erbij en spatel je net zo lang totdat je een mooi, egaal beslag hebt.
  3. Gebruik een tweede mengkom en verdeel het beslag in tweeën. Pak een klein schaaltje en meng daarin de cacaopoeder met de kokosmelk. Dit giet je vervolgens in één van de andere twee grote mengkommen en ook nu spatel je het door elkaar. Als het goed is heb je nu een donkere en een lichte variant.
  4. Pak een cakevorm van ongeveer 16cm, druk daar een vel bakpapier in en spatel de inhoud van beide kommen gelijkmatig over het bakblik. Top af met eventueel topping naar keuze. Schuif de Yin Yang cake in het midden van je oven en bak af in ongeveer 34 tot 38 minuten.

Dit is een recept uit

De Bijbel van Beukers

Meer info

Meer recepten