1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm je oven voor op 190 graden. Ik gebruik voor dit recept een siliconen cakevorm van 18 cm die ik nog even invet met wat PAM spray.
  2. Maak je appel schoon en snijd hem door midden. Van de ene helft maak je mooie, dunne plakjes en van de andere helft maak je blokjes. Pak een mengkom en doe daar eerst alle droge ingrediënten in, inclusief de appelblokjes, en meng dit door elkaar.
  3. Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel net zolang totdat je een deegachtig beslag hebt De gezonde appelcake met proteïne is al bijna klaar!
  4. Spatel het beslag voorzichtig in de cakevorm, verdeel het gelijkmatig en top het af met de overige plakjes appel.
  5. Schuif de gezonde appelcake in wording het midden van je oven en bak hem in ongeveer 80 minuten gaar.

Extra tip: je weet dat de cake met extra proteïne gaar is, zodra je er een kleine sateprikker insteekt. Komt deze er schoon uit? Dan is hij goed gebakken!

Wil je vaker dit soort heerlijke en gezonde recepten maken? Het bakboek The Best of Beukers staat vol met healthy opties!

Download ook gratis de Beukers Brochure en leer hoe je niet alleen gewicht verliest, maar dit gewicht ook behoudt.