1. Verwarm je oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Kies voor een muffin bakblik en spuit deze goed in met PAM spray of een andere bakspray. Je kan ook een cupcake bakblik gebruiken voor de gezonde blueberry muffins, maar dan worden ze wel wat kleiner.
  3. Doe alle natte ingrediënten (dus inclusief de bonen) èn de helft van de bosbessen in een blender en mix dit tot een mooi geheel. Wij hebben ervoor gekozen dit helemaal glad te mixen, omdat je straks nog hele blueberries toevoegt.
  4. Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en roer dit goed door elkaar.
  5. Mix voorzichtig het natte gedeelte erbij en meng dit met een spatel tot een beslag.
  6. Als laatste roer je de andere helft van de bosbessen erdoorheen.
  7. Giet dit vervolgens in de muffinvorm en bak af tussen de 18 en 20 minuten.  

De frosting maken voor gezonde blueberry muffins

Bij dit recept voor gezonde blueberry muffins hebben wij ook een heerlijke frosting gemaakt. Dit is niet per se noodzakelijk, want zonder zijn ze ook heerlijk. De macro’s die je hierboven vindt, zijn ook die van de bosbessen cakejes zonder frosting. Maar mocht je ze extra lekker willen maken, dan is dit een geweldige toevoeging.

  1. Doe de Griekse yoghurt, cream cheese en honing in een kom en mix deze goed door elkaar.
  2. Wacht tot de gezonde blueberry muffins zijn afgekoeld en besmeer ze met een (dun) laagje frosting.

Wij zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar dit vinden we een van de lekkerste snacks om erbij te pakken tijdens een kop thee of na een work-out. Meer van dit soort heerlijke baksels vind je in Bakken met Beukers, het bakboek van Lot Beukers dat bomvol gezonde en lekkere recepten staat.