Pasta di tartufo con funghi - spaghetti gerecht - Lot Beukers

Pasta di tartufo con funghi: een hele mond vol, maar dat verdient dit heerlijke pastagerecht ook. Vegetarisch, vol groenten, past perfect in je macro's en het is ook nog eens hartstikke lekker. Dubbel geluk: het is geen recept waarbij je uren in de keuken hoeft te staan om een geweldig resultaat te krijgen. Welnee, met een half uurtje ben je al klaar en heb je toch een prachtig gerecht op tafel staan. Wanneer ga jij pasta di tartufo con funghi maken?
Type: diner
Keywords: Pasta di tartufo con funghi, spaghetti met paddenstoelen
Calories: 421
Preparation Time: 25 minuten
Recipe Ingredients:
- 50 gram gele linzen spaghetti
- 125 gram paddenstoelenmix
- 30 gram rucola
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- 20 gram salsa tartufata
- 50 ml kookroom light
- 15 gram pecorino (al Tartufo)
- Peper en zout
- PAM spray
Recipe Instructions:
- Breng een pan met water aan de kook en bereid de gele linzen spaghetti volgens de verpakking.
- Snijd de paddenstoelenmix. Wij hebben gekozen voor plakken, maar voor de smaak maakt het uiteraard niet uit voor welke snijwijze je kiest.
- Bak in een pannetje met PAM spray een teen geperste knoflook met een gesnipperd sjalotje.
- Voeg vervolgens de paddenstoelen en salsa tartufata toe en bak voor ongeveer 2 minuten mee.
- Giet de kookroom erbij en laat het al zacht kokend indikken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de pasta op een bord of in een kom. Voeg daar de saus met paddenstoelen aan toe en top af met de rucola en pecorino.
Een andere manier, maar ook heel lekker: roer de pasta even door de saus heen en laat het nog 3 minuutjes staan. Zo trekken de verrukkelijke smaken van de saus goed in de spaghetti.
Dit overheerlijke gerecht vind je, samen met heel veel andere toppers, terug in Bunkeren met Beukers: het gemakkelijke en gezonde kookboek van Lot Beukers.
Pasta di tartufo con funghi: een hele mond vol, maar dat verdient dit heerlijke pastagerecht ook. Vegetarisch, vol groenten, past perfect in je macro’s en het is ook nog eens hartstikke lekker. Dubbel geluk: het is geen recept waarbij je uren in de keuken hoeft te staan om een geweldig resultaat te krijgen. Welnee, met een half uurtje ben je al klaar en heb je toch een prachtig gerecht op tafel staan. Wanneer ga jij pasta di tartufo con funghi maken?