1. Breng een pan met water aan de kook en bereid de gele linzen spaghetti volgens de verpakking.
  2. Snijd de paddenstoelenmix. Wij hebben gekozen voor plakken, maar voor de smaak maakt het uiteraard niet uit voor welke snijwijze je kiest.
  3. Bak in een pannetje met PAM spray een teen geperste knoflook met een gesnipperd sjalotje.
  4. Voeg vervolgens de paddenstoelen en salsa tartufata toe en bak voor ongeveer 2 minuten mee.
  5. Giet de kookroom erbij en laat het al zacht kokend indikken.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de pasta op een bord of in een kom. Voeg daar de saus met paddenstoelen aan toe en top af met de rucola en pecorino.

Een andere manier, maar ook heel lekker: roer de pasta even door de saus heen en laat het nog 3 minuutjes staan. Zo trekken de verrukkelijke smaken van de saus goed in de spaghetti.

Dit overheerlijke gerecht vind je, samen met heel veel andere toppers, terug in Bunkeren met Beukers: het gemakkelijke en gezonde kookboek van Lot Beukers.