De vegan pindakaas koekjes worden alleen echt goed knapperig als je de plantaardige versie van de producten kiest.

  1. Verwarm je oven voor op 170 °C (hetelucht) en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spray deze nog even in met wat bakspray.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes. Wil je echt vegan pindakaas koekjes maken? Let er dan goed op dat de chocolade echt plantaardig is. Niet iedere chocolade is vegan.
  4. Pak een mengkom of schaal en prak daarin de banaan goed fijn. Het is het makkelijkst om een goed rijpe banaan te gebruiken. Hij mag zelfs al wat bruiner zijn, want dan zijn ze ook lekker zoet.
  5. Voeg daar het eiwitpoeder en kokosmeel aan toe en meng dit door elkaar.
  6. Zodra je dit gedaan hebt, doe je daar de overige ingrediënten bij.
  7. Prak en meng tot het allemaal gelijkmatig verdeeld is en je een dik beslag hebt. Verdeel dit vervolgens op je bakplaat in 7 koeken.
  8. Schuif de aanstaande vegan pindakaas koekjes met chocolade in het midden van je oven en bak ze mooi bruin in ongeveer 18 minuten.

Extra tip: de vegan pindakaas koekjes worden nog lekkerder als je extra nootjes toevoegt!