1. Verwarm je oven voor op 190°C en zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  2. Pak een mengkom en doe daar het bakeiwitpoeder, havermeel, kokosmeel, suikervervanger, zout en het bakpoeder in. Meng dit goed door elkaar. Zodra je hiermee klaar bent, doe je het eiwit, de kwark en het amandelaroma erbij en spatel je net zo lang totdat je een mooi, egaal beslag hebt.
  3. Gebruik een tweede mengkom en verdeel het beslag in tweeën. Pak een klein schaaltje en meng daarin de cacaopoeder met de kokosmelk. Dit giet je vervolgens in één van de andere twee grote mengkommen en ook nu spatel je het door elkaar. Als het goed is heb je nu een donkere en een lichte variant.
  4. Pak een cakevorm van ongeveer 16 cm, druk daar een vel bakpapier in en spatel de inhoud van beide kommen gelijkmatig over het bakblik. Top af met eventueel topping naar keuze. Schuif de Yin Yang cake in het midden van je oven en bak af in ongeveer 34 tot 38 minuten.

Ben jij op zoek naar nog meer van dit soort lekkere en gezonde recepten? Dan is The Best of Beukers een enorme aanrader!