Inspiratie

5 gezonde en makkelijke eiwitrijke tussendoortjes

We weten allemaal dat gezonde tussendoortjes belangrijk zijn voor een goed voedingspatroon. Op tijd kiezen voor een gezonde en eiwitrijke snack voorkomt namelijk dat je gaat snaaien. Tijdens het kiezen van een tussendoortje is het makkelijk om te gaan voor een snelle greep uit een zak chips, maar voor je het weet is je negatieve energiebalans naar de maan. Gelukkig zijn er geweldige makkelijke snacks die ons lichaam voeden met eiwitten en gezonde voedingsstoffen. Hier zijn vijf eiwitrijke en gezonde tussendoortjes die je energie geven en je op het goede spoor houden met je gezondheidsdoelen!

5 gezonde en makkelijke eiwitrijke tussendoortjes

1. Griekse Yoghurt met bessen

Laten we beginnen met een klassieker die nooit teleurstelt: Griekse yoghurt met een handvol bessen. Griekse yoghurt zit boordevol eiwitten en heeft een dikke, romige textuur die je smaakpapillen zal verrassen. Kies je voor de 0% vet, dan heb je ook nog eens een snack met een laag aantal calorieën te pakken. Voeg wat verse aardbeien, bosbessen of frambozen toe voor een zoete en vitaminegevulde twist. Dit gezonde en eiwitrijke tussendoortje levert niet alleen een flinke dosis eiwitten, maar ook antioxidanten en vezels die je lichaam gelukkig maken.

2. Een gezonde notenmix

Je kan een gezonde notenmix heel makkelijk zelf maken. Meng amandelen, walnoten, cashewnoten en pistachenoten voor een perfecte balans tussen eiwitten, gezonde vetten en vezels. Voeg wat gedroogd fruit toe voor een natuurlijke zoetheid en je hebt een snack die je honger op afstand houdt en je energie geeft gedurende de dag. Ben je liever lui? Kies dan bij de notenkraam voor een mix zonder zout en zo min mogelijk rozijnen.

3. Hardgekookte Eieren: een makkelijke eiwitrijke snack

Hardgekookte eieren zijn draagbare krachtpatsers van eiwitten. Ze zijn gemakkelijk voor te bereiden en mee te nemen, waardoor ze perfect zijn voor onderweg. Strooi wat zout en peper op je eitjes of maak er een gezonde eiersalade van door ze te mengen met wat Griekse yoghurt en fijngesneden groenten. Het hoeven er geen 20 op een dag te zijn, maar af en toe een eitje zorgt voor een goede balans!

4. Hummus met groentesticks

Hummus is als de beste vriend van je groenten. Het is romig, heerlijk en vol eiwitten en vezels. Gebruik je favoriete groenten, zoals wortelen, komkommer en paprika, als 'dippers'. Deze combinatie is niet alleen smakelijk, maar geeft je ook een geweldige boost aan voedingsstoffen. Hummus is er in verschillende smaken, dus je kunt experimenteren met je favoriete variaties! Let er wel op dat je het aantal calorieen van dit eiwitrijke tussendoortje meeneemt tijdens het tracken. Dit is namelijk geen gezonde snack waar je eindeloos van kan blijven snoepen.

5. Cottage Cheese op een cracker

Cottage cheese heeft misschien een wat bescheiden imago, maar het is eigenlijk een eiwitrijk wonder. Combineer het met een cracker, wat citroensap, peper en zout en je hebt een heel fijn tussendoortje in je handen. Ook lekker: met plakjes rijpe avocado voor de gezonde vetten. Deze snack zal je verzadigd houden en je voorzien van voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, haar en nagels.

Deze gezonde en eiwitrijke tussendoortjes zijn makkelijk te maken en nauwelijks een recept te noemen. Wil jij wat langer in de keuken staan, bekijk dan de heerlijke baksels van Lot! Deze recepten zijn vrijwel allemaal voorzien van een flinke lading eiwitten, passen binnen menig dieet en zijn bovenal ontzettend lekker.

En wil jij het niet alleen houden bij gezonde snacks, maar kies je voor een compleet gezond leven? Vraag dan de Beukers Brochure aan! Hierin vind je de handleiding om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

meer blogs