Inspiratie

Gezond avondeten voor afvallen: 3 lekkere recepten

Gezond avondeten als afvallen op je prioriteitenlijst staat, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Want wat is gezond avondeten? En hoe zorg je ervoor dat je na een lange werkdag of een drukke tijd met de kinderen niet alsnog voor een snelle (vaak ook ongezonde) maaltijd kiest? Wij helpen je uit de brand! Met dit overzicht van gezonde diners die je tijdens het afvallen prima kunt eten, gaat jouw healthy stok achter de deur zijn.

Gezond avondeten als je wil afvallen

Gezond avondeten bestaat uit een combinatie van goede vetten en eiwitten, aangevuld met koolhydraten. Er zijn ook diëten waarbij bijvoorbeeld de koolhydraten achterwege worden gelaten, maar wij kiezen ervoor ze wel een onderdeel van onze recepten te laten zijn.

Als je wil afvallen, dan is het belangrijk dat je kiest voor een methode die bij jou past, gezond is en die je makkelijk vol kunt houden. Wij raden je aan om je levensstijl dusdanig te veranderen dat gezond avondeten een automatisme wordt waar je niet meer bij stilstaat, maar standaard voor kiest. Om je daarbij te helpen, zetten wij alvast drie gezonde avondmaaltijden voor je op een rij.

Gezonde diners om af te vallen

Op onze website vind je veel heerlijke recepten waar je mee aan de slag kan, maar onze kookboeken puilen al helemaal uit van de lekkernijen. Spreken de onderstaande gerechten je aan? Kijk dan ook eens in onze boekwinkel om zo nog vaker gezonde keuzes te maken.

1. Fusilli con Polpetta

Dit heerlijke pastagerecht is gebalanceerd en om je vingers bij af te likken. Omdat we gekozen hebben voor groente-pasta (namelijk erwten fusilli), eet je automatisch al extra groenten. Tel daarbij de heerlijke saus en vega balletjes op en je staat met heel veel plezier in de keuken om het klaar te maken.

2. Vegan pizza met falafel

Deze heerlijke vegan pizza is typisch zo'n gerecht wat je op tafel zet wanneer je dag net te druk is geweest en je geen zin meer hebt om te koken. Cheaten is echter ook geen optie, want je hebt je zinnen gezet op gezond avondeten om af te vallen. Kies dan voor deze vegan pizza met falafel. Het is onwijs lekker, een veel gezondere keuze dan een echte pizza en ook nog eens met goede macro's.

3. Mini quiches met pittige kip

Kan je wel een beetje spice gebruiken? Kies dan voor deze mini quiches met pittige kip. Ze zitten bomvol smaak en passen ook nog eens binnen een gezondere levensstijl. Krijg je visite of vier je een feestje? Dan zijn deze mini hartige taartjes ook een hele leuke borrelsnack.

Meer gezonde avondmaaltijden om af te vallen vind je bij de lekkere recepten van Lot Beukers. Met welk heerlijke gerecht ga jij als eerste aan de slag?

meer blogs