1. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht) en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien. Let erop dat ze niet te zacht worden, want dat maakt het extra lastig vouwen.
  2. Spuit een pan in met PAM spray en verarm deze.
  3. Kruid de kipfiletblokjes met peper en zout en bak dit voor ongeveer 5 minuten rondom bruin. Dit is afhankelijk van de grootte van de kipblokjes.
  4. Pers de knoflook, voeg het toe aan de kip en bak je het even mee. Knoflook brandt snel aan, dus houdt dat goed in de gaten.
  5. Voeg nu de mix voor kerriesaus, sambal oelek, kersen en crème fraîche toe. Laat dit ongeveer 2 minuutjes zachtjes mee koken.
  6. Pak een siliconen bakvorm waar je mini quiches met pittige kip in kunt maken en bespray de vormpjes met PAM spray.
  7. Drapeer de plakjes hartige taartdeeg in de vormpjes en vul deze met je net gemaakte pittige kipmengsel.
  8. Top af met wat geraspte kaas en zet het voor ongeveer 20 minuten in de oven (kijk goed wat werkt voor jouw oven) totdat het deeg mooi goudbruin is.

De kleine hartige taartjes met pittige kip zijn zowel koud als warm heerlijk!

Ben je nu al gek op dit recept en wil je meer van dit soort heerlijke gerechtjes maken? Het kookboek Bunkeren met Beukers staat er vol mee!