Waarom ontbijten met eiwitrijke pannenkoeken?

Deze pannenkoeken zijn niet alleen heel erg lekker, maar kennen ook veel voordelen voor de gezondheid. Zo zorgen eiwitten ervoor dat je langer vol zit (en dus minder snel geneigd bent om te gaan snaaien) en het opbouwen van je spiermassa. Het fijne van dit recept is dat je direct meerdere porties kan bakken, waardoor je twee of drie dagen achter elkaar kan genieten van een eiwitrijk ontbijtje.

Het recept voor eiwitrijke pannenkoeken

Voordat we beginnen aan deze heerlijke eiwitrijke pannenkoeken, is het belangrijk om te weten dat wij dit recept gemaakt hebben in een pan met een erg goede anti-aanbaklag. Hierdoor hoef je maar weinig olie of bakspray te gebruiken en dat scheelt weer in de macro’s.

  1. Prak de banaan en doe deze samen met de andere ingrediënten in een beslagkom. Mix alles goed door elkaar tot je een mooi, egaal beslag hebt. Klontjes zijn niet lekker, dus klop deze er goed uit.
  2. Verhit je koekenpan (hoe warmer, hoe beter) en vet hem in. Schenk een gedeelte van je beslag voor protein pancakes in de pan en bak ‘m mooi bruin.
  3. Draai hem voorzichtig om en bak ook de andere kant. Herhaal dit net zo lang tot je beslag op is.
  4. Vet je koekenpan in, schenk een deel van het mengsel in de pan en bak tot ze mooi gaar zijn.

De eitwitrijke pannenkoeken zijn zo al heel erg lekker, maar met extra fruit erbij of een eetlepel kwark is het feest helemaal compleet.

Is dit per direct een van je favoriete ontbijtjes geworden? Het bakboek ‘The Best of Beukers‘ staat vol met dit soort heerlijke recepten!