Inspiratie

Waar moet je beginnen met afvallen?

Afvallen klinkt als 'gewoon wat gewicht verliezen', maar voor veel mensen is dit een behoorlijk grote uitdaging. Zij lopen tegen verschillende obstakels aan en weten niet goed waar te beginnen. Is dat voor jou herkenbaar? Dan gaan wij het met deze tips wat makkelijker voor je maken. De motivatie om gewicht te verliezen moet nog steeds uit je zelf komen, maar wij geven je graag antwoord op de vraag: waar moet je beginnen met afvallen?

Afvallen - waar begin je mee?

Afvallen is niet iets wat je even snel doet. Je bent immers ook niet in een paar dagen zo zwaar geworden als dat je nu bent. Leg je zelf dus ook niet de strenge regels op dat het gewicht er binnen een aantal weken weer af moet, want dan maak je het alleen maar zwaarder voor jezelf. Afvallen is een langzaam proces, maar als je het goed aanpakt, is het resultaat duurzaam en blijvend.

Meten is weten

Als je begint met afvallen, is het heel belangrijk om te weten waar je nu staat. Misschien vermijd je de weegschaal nu, maar wij adviseren je toch om erop te gaan staan. Door je dagelijks te wegen, leer je jezelf en jouw patronen nog beter kennen. Zo voorkom je dat je, tijdens jouw proces, schrikt van afwijkende getallen en daardoor gedemotiveerd raakt. Ook zorgt deze nulmeting ervoor dat jij een gericht aan de slag kan met een goed voedingsschema, de juiste macro's en een duidelijk doel. Door gratis de Beukies Berekenmachine in te vullen, weet jij precies wat je moet eten en hoeveel je daarvan binnen moet krijgen.

Zoek hulp bij het afvallen

Heb jij een stok achter de deur nodig, omdat je je eigen valkuilen kent? Dat is geen zwakte, maar een heel sterk teken van goed leiderschap! Hulp zoeken om je doel te bereiken is een perfecte manier om dat gezonde gewicht te behalen. Wij kunnen dat alleen maar aanmoedigen, omdat we in de Beukers Familie zien hoe effectief dat is. Honderden mensen volgen dagelijks het Beukers Fundament omdat ze dat nodig hebben hun doel te behalen. Voel je dus zeker niet bezwaard of ongemakkelijk, maar omarm deze kracht. Hulp zoeken is heel moedig en helpt je alleen maar verder.

Wil jij vandaag nog beginnen met het creëren van een gezonde leefstijl? Vraag dan gratis de Beukers Brochure aan.

Afvallen begint met weten waar het nu fout gaat

We krijgen vaak berichtjes van mensen die zeggen dat ze al dik worden van lucht, maar dat is echt zelden waar. Misschien denk jij dat je weinig calorieen eet, in de praktijk is dat meestal het tegenovergestelde. Zo vergeten mensen vaak de voedingswaarden van hun bakproducten (zoals olijfolie) mee te tellen, laten ze de teugels in het weekend net iets te enthousiast vieren en letten ze niet op de calorieën die ze drinken.

Door alles op te schrijven wat in je mond verdwijnt, wordt het duidelijk hoeveel energie je daadwerkelijkbinnen krijgt. We waarschuwen alvast dat je hiervan gaat schrikken, maar deze spiegel is wel noodzakelijk voor de helderheid. Afvallen begint met weten waar het nu fout gaat en dit vervolgens als eerste aanpakken.

Hoe kun je het beste beginnen met afvallen?

Bovenstaande tips gaan je op weg helpen, maar het allerbeste kan je het meteen goed aanpakken. Mislukte pogingen zorgen namelijk alleen maar voor demotivatie en dat maakt het steeds lastiger om serieus goede resultaten te bereiken. Afvallen is geen racket science, je moet alleen weten waar je mee bezig bent. De Beukers Academy helpt je daarbij.

Wil je eerst gratis kennismaken? Vraag  gratis de Beukers Brochure aan.

meer blogs