1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Maak de spruiten schoon, besprenkel ze met PAM spray en breng op smaak met peper, zout, chili vlokken en knoflook- en paprikapoeder.
  3. Rooster ze voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  4. Snijd de(bloed)sinaasappel in partjes.
  5. Kook de haricots verts in ongeveer 2 minuten beetgaar en grill ze vervolgens kort. Als je geen grillpan hebt, kan je ze ook even kort bakken met een beetje PAM spray.
  6. Snijd de kipfilet in dunne plakken, besprenkel ze met PAM spray en breng op smaak met paprikapoeder. Grill of bak de dunne plakjes naar gaarheid. Als je plakjes niet al te dik zijn, adviseren wij om ze 3 minuten te grillen of bakken. Zo blijft de kipfilet lekker sappig.
  7. Maak de dressing door een halve (bloed)sinaasappel te persen en dit samen met de kwark en chilipeper te mengen.
  8. Voeg nu alle ingrediënten samen, top af met wat bieslook en rozemarijn, verkruimel de feta en sprenkel de dressing eroverheen.

Deze heerlijke salade met kip en sinaasappel zit boordenvol gezonde ingrediënten en dat maakt het echt een favoriet. Ben jij ook zo’n fan van dit recept en wil je vaker gezonde gerechten eten die ook nog eens passen binnen jouw voedingspatroon? In Bunkeren met Beukers vind tientallen vind je tientallen van dit soort knallers!