Gezonde no bake cheesecake met extra eiwitten

No bake cheesecake eet ik het liefst elke dag en op ieder moment. Laat dit heerlijke stuk gebak nou net niet lekker in mijn gezonde voedingspatroon passen. Daar moest ik natuurlijk iets op bedenken: de gezonde no bake cheesecake met extra eitwitten! Een feestje om te maken èn uiteraard om te eten. Delen hoeft niet, want het recept van de gezonde no bake cheesecake is precies genoeg voor jou alleen.

1
Porties
10 minuten
bereiden
5 minuten (magnetron)
oventijd
352
kcal
vet 8,1 gram / eiwit 39,3 gram/ koolhydraten 27,1 gram

Lot Beukers

Gezonde no bake cheesecake met extra eiwitten

Ingredienten

  • 200 gram magere kwark - voor dit recept gebruikte ik aardbeien, maar je kan uiteraard ook een andere smaak kiezen
  • 1 ei
  • 15 gram eiwitbakpoeder (vanille)
  • 20 gram Dr. Oetker custard
  • 10 gram kokosmeel
  • 3 gram vanille aroma
  • snufje zout

aan de slag

Voor de gezonde no bake cheesecake met extra eiwitten sta je gelukkig niet lang in de keuken!

  1. Doe alle ingrediënten in een magnetronbestendig schaaltje van +- 10 cm in doorsnede en meng dit goed door elkaar. Klontjes zijn een no go, dus blijf net zo lang roeren tot deze eruit zijn.
  2. Zet het mengsel voor ongeveer 4,5 à 5 minuten in de magnetron op 1000 watt. Kijk goed naar hoe jouw magnetron werkt en welke stand vergelijkbaar is. Twijfel je? Hou het dan goed in de gaten om te voorkomen dat jouw heerlijke no bake cheesecake verbrandt.
  3. *Piep piep piep* De magnetron is klaar, het is tijd om te gaan smullen van dit heerlijke taartje met extra eiwitten. Ben je in een feestelijke stemming? Top de cheesecake dan af met wat extra heerlijk vers fruit.

Als dit recept tot een van je favorieten behoort, dan weten wij zeker dat het kookboek 'The Best of Beukers' enorm bij je in de smaak gaat vallen. Dat staat namelijk vol met eiwitrijke, gezonde en lekkere recepten.

Je bestelt het direct en snel via onze eigen webshop.

Dit is een recept uit

The Best of Beukers

Meer info

Meer recepten