Speculaascake (met extra eiwitten)

Speculaas is zo'n typische smaak voor het najaar en de winter. Dat kruidige waardoor je bijna direct aan de feestdagen denkt, met een lekkere kop thee op de bank. Zie je jezelf al zitten? Mooi, want dit recept van speculaascake met extra eiwitten past daar helemaal bij. Hij is heerlijk wanneer hij net uit de oven komt, maar ook helemaal afgekoeld is de speculaascake bijna niet te weerstaan. Bof jij even dat de macro's ook nog eens heel erg goed zijn. Wanneer ga jij de speculaascake met extra eiwitten maken?

10
Porties
15 minuten
bereiden
32-36 minuten
oventijd
71
kcal
Vet 1,9 gram | Eiwitten 7,1 gram | Koolhydraten 5,8 gram | Vezels 1,5 gram

Lot Beukers

speculaascake met extra eiwitten

Ingredienten

  • 150 gram Optimel kwark speculaas smaak (ook te vervangen voor naturel kwark en speculaaskruiden)
  • 30 gramhavermeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 25 gram suikervervanger
  • 55 gram whey cookies smaak
  • 4 gram kaneel
  • 70 gram eiwit
  • 16 gram boter light voor op brood
  • 6 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 30 gram Schuddebuikjes (speculaas strooisel voor op brood)

aan de slag

  1. Verwarm de oven in eerste instantie voor op 220°C (hetelucht) en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Smelt de boter. Dit kan in een pannetje of in de magnetron. Let erop dat de boter erg snel smelt, dus laat het niet aanbranden.
  3. Mix alle overige ingrediënten bij de gesmolten boter, behalve de schuddebuikjes.
  4. Meng het speculaascake beslag met een spatel goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt. Stukjes in je cake smaakt niet lekker, dus roer het goed door elkaar.
  5. Pak een cakevorm van ongeveer 15 tot 18cm en druk daar een vel bakpapier in. Het bakpapier blijft het beste zitten als je het bakblik van tevoren sprayt met PAMspray of wanneer je het bakpapiertje even nat maakt en verfrommelt.
  6. Spatel nu een klein deel van het beslag in de vorm totdat de bodem bedekt is. Strooi hier een deel van de schuddebuikjes overheen. Spatel het overige gedeelte van het beslag in de cakevorm en top af met het restant schuddebuikjes.
  7. Schuif in het midden van je oven, draai de temperatuur terug naar 180°C en bak de speculaascake met extra eiwitten in 32-36 minuten gaar.

Je weet zeker dat hij gaar is door er met een sateprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit, dan is je cake perfect.

Krijg je al trek bij de gedachten aan speculaascake zonder eiwitten? Bof jij even! Lot heeft namelijk een heel boek met dit soort knallers. Je vindt de Bijbel van Beukers in onze shop.

Dit is een recept uit

De Bijbel van Beukers

Meer info

Meer recepten