Het perfecte recept voor een broodje gezond

Lunchen met boterhammen hoeft niet saai te zijn. Sterker nog, door dit perfecte recept voor een broodje gezond kijk je na het ontbijt alweer uit naar de lunch! Het heerlijke eitje bovenop zorgt voor de nodige eiwitten, de beenham in combinatie met de kaas is altijd een feestje en door te kiezen voor Friteslijn in plaats voor gewone mayonaise, kan je verantwoord genieten van extra veel romigheid. Wanneer ga jij dit perfecte recept voor een broodje gezond maken? 

1
Porties
15 minuten
bereiden
0 minuten
oventijd
228
kcal
vet 13,3 gram | eiwitten 22,8 gram | koolhydraten 3 gram

Lot Beukers

perfecte recept broodje gezond

Het is tijd om aan te vallen en te genieten van dit heerlijke broodje gezond (wat volgens ons het meest perfecte recept ooit is). Je vindt dit lekkere lunchgerecht in het kookboek van Lot Beukers: Bunkeren met Beukers. Wil je vaker zo lekker lunchen of ook 's avonds gezond eten? Bestel dan snel Bunkeren met Beukers in onze webshop.

Ingredienten

  • 10 gram veldsla
  • 35 gram belegen kaas 30+
  • 40 gram flinterdunne beenham
  • 1⁄2 gekookt eitje
  • 1 Roma tomaatje
  • 10 ml Remia Friteslijn
  • Peper
  • Zout

aan de slag

  1. Kook je ei naar wens. Hoe langer je het ei kookt, hoe harder het wordt. Kook je het maar een minuut of 7, dan krijg je een smeuïge eierdooier.
  2. Pak het broodje naar keuze erbij. Bij de macro's hebben we alleen de topping berekend, dus niet het broodje. Wij kiezen zelf altijd voor een volkoren variant, omdat hier veel meer vezels inzitten dan bijvoorbeeld wit brood.
  3. Besmeer het broodje dat je gekozen hebt met een laagje Friteslijn.
  4. Beleg met de veldsla en vervolgens de plakjes kaas en flinterdunne beenham.
  5. Snijd het Roma tomaatje en gekookte ei in plakjes en leg ze om en om. Vind je meer tomaat lekker? Dan kan je er uiteraard ook meer op doen. Vitamines zijn altijd goed voor je!
  6. Je perfecte broodje gezond is klaar. Mocht je nog wat komkommer erop willen doen, kan dit uiteraard ook. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak.

Dit is een recept uit

Bunkeren met Beukers

Meer info

Meer recepten